Туристи от Франция, Германия, Русия се включиха в благотворително хоро

...
Туристи от Франция, Германия, Русия се включиха в благотворително хоро
Коментари Харесай

Чужденци тропнаха на благотворително хоро във Варна

Туристи от Франция, Германия, Русия се включиха в благотворително хоро във Варна. Пърформънсът се организира в понеделник от 18:30 до 19:30 часа на арт фестивала " Сръчко " в Морската градина. Целта бе с изключение на да се покаже изяществото на изконно българското хоро, а и да се наберат средства за 11-годишния Денислав Веселинов Добрев, който е с тежката диагноза " детска церебрална парализа ".

Детето се нуждае от средства за рехабилитация. Ежедневните разноски за поддържане на положението му устойчиво (включително за рехабилитация, закупуване на специфични атрибути, които положението му изискват) са непостижими за неговото семейство. Той се нуждае от помощ и има вяра, че по този цветен свят има доста положителни хора с отворени и огромни сърца, подготвени да оказват помощ на лица в потребност.

Точно в 18:30 часа бе оповестено началото на самодейността. Тъпънът заби, изви се кръшно хоро. Десетки варненци и посетители на града се стопираха да се насладят на танца. Много от тях се включиха, даже да не знаеха стъпките. Дори след края - 1 час музика, доста от хората продължиха да тропат, водени от ритмите на тъпанджията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР