Туристи и британци, които се надяваха да потеглят за ваканция

...
Туристи и британци, които се надяваха да потеглят за ваканция
Коментари Харесай

Проблеми с трафика във Великобритания след среднощните бури, сложили край на жегите

Туристи и британци, които се надяваха да потеглят за почивка този уикенд, имат проблеми с трафика във Англия, откакто мощни стихии предизвикаха анулация и закъснения на полети и на влакове в тунела под Ламанша, съобщи Асошиейтед прес.

Седмицата на рекордни горещини във Англия отстъпи тази нощ на мощни гръмотевични стихии. Нискобюджетната компания Райънеър сподели, че поради бурята, както и поради дефицит на авиодиспечерски личен състав, са били анулирани 14 полета от летище Станстед. Други летища в региона на Лондон - Лутън, Гетуик и Хийтроу - също предизвестиха за закъснения.

Британската работа за надзор на въздушния трафик сподели, че непредсказуемият темперамент на бурите значи, че самолетите няма да могат да летят по нормалните си пътища.

Същевременно компанията Евротунел, която е оператор на тунела под Ламанша и на товарните влакове, пренасящи колите през тунела, предизвести пасажерите, употребяващи терминала във Фолкстън в Югоизточна Англия, че може да има закъснения от към четири и половина часа.

Националната железопътна компания пък заяви, че трафикът по някои линии е нарушен поради повалени дървета и проблеми със сигнализационната система.

Метеорологичната работа предизвести за значителни дъждове и мощни ветрове в някои елементи на страната през днешния ден и на следващия ден. На места в Северна Ирландия и в Североизточна Шотландия са вероятни наводнения.

Температурите паднаха с 10 градуса по Целзий на доста места след бурите. Само в петък вечерта в страната бяха регистрирани към 17 500 светкавици, а за един час в източното графство Линкълншър наваля 41,8 милиметра дъжд, което е равно на междинното за един месец там, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР