Туристът, чието тяло бе открито днес от спасителните служби в

...
Туристът, чието тяло бе открито днес от спасителните служби в
Коментари Харесай

Огромна трагедия! Загиналият турист е спасил стотици

Туристът, чието тяло бе намерено през днешния ден от избавителните служби в Стара планина, се оказа млад доктор, избавил стотици потърпевши по време на работата си в Спешното поделение на Александровска болница в София.

Трагичната вест бе обявена от сътрудниците му. " Внезапно ни напусна младият доктор Марио Шкодров! С мъка и дълбока тъга узнахме за преждевременната, непредвидена и жестока гибел на нашия безценен сътрудник и другар доктор Марио Шкодров. В неделя (16 декември) той щеше да навърши 27 години, в случай че безразсъден случай в планината не бе лишил живота му…

Останал без родители, доктор Шкодров приключва образованието си в Медицински университет - София като стипендиант по програмата на ФПББ „ Готови за триумф ”, в поддръжка на отлични възпитаници и студенти, изгубили единия или и двамата си родители. Той е един от дребното лекари, които избират сложна компетентност, каквато е незабавната медицина, макар опциите, които има като сирак и отличен студент. Много пъти взе участие непринудено и безплатно в прегледите на възрастни хора от Северозападна България, проведени от Фондация " Направи положително - Александровска " и сътрудници. От тази година, младият доктор стартира да специализира „ Спешна медицина “ и бе част от екипа на Спешното поделение в УМБАЛ „ Александровска “.

Въпреки късия му житейски и професионален път, ще запомним доктор Шкодров с неговата усмивка, с огромното му сърце, кураж и предпочитание да откликва на всеки вик за помощ, постоянно подготвен да се себераздава и да твори положително. Горди сме, че имахме достойнството да го познаваме! Поклон пред светлата му памет! " Марио Шкодров е в неопределеност от 19 часа на 10 декември, когато негови другари подават сигнал, че е липсващ. Веднага стартират издирвателни мероприятия на планинската работа. Тялото му е намерено през днешния ден. " В 15.10 часа екскурзиантът, който беше в неопределеност от 19.00 часа на 10 декември 2018 година, беше открит. За страдание, не е имал шанс да оцелее. Планинска избавителна работа при Български Червен кръст изричат съболезнования към околните на потърпевшия ", показват от ПСС.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР