Турист в Тайланд е първият човек извън Китай, заразен новия

...
Турист в Тайланд е първият човек извън Китай, заразен новия
Коментари Харесай

Китайската вирусна пневмония подобна на Сарс е засечена в Тайланд

Турист в Тайланд е първият човек отвън Китай, инфектиран новия вирус, сходен на пневмония , който към този момент е заразил десетки хора, оповестява БиБиСи.

Жената е сложена под карантина след кацане в Банкок от Ухан, Източен Китай , където е огнището, засечено през декември. Един човек е умрял и до момента са регистрирани 41 случая на вируса.

Той е разпознат като ковид , който може да аргументи болести, вариращи от елементарна простуда до евентуално смъртоносна Сарс (тежък изострен респираторен синдром), който умъртви над 700 души по света по време на зараза през 2002-2003 година, с генезис Китай.
 Китай проверява мистериозна вирусна пневмония, заразила десетки
Китай проверява мистериозна вирусна пневмония, заразила десетки

Потвърдени са общо 44 случая в централния град Ухан

Общо инфектирани бяха повече от 8 000 души в 26 страни , в Китай няма случаи на Сарс от май 2004 година

Според формалната осведомителна организация на страната " Синхуа ", туристката идва в Тайланд на 8 януари , където е приета в болница. Никой различен пасажер не е инфектиран .

Отделно във вторник Световната здравна организация СЗО съобщи, че наподобява е имало лимитирано предаване на вируса от човек на човек , оповестява " Ройтерс ".

" От информацията, която имаме, е допустимо да има лимитирано предаване от човек на човек ", разяснява Мария Ван Керхове, изпълняващ длъжността началник на отдела за зараждащи заболявания на СЗО, пред кореспонденти в Женева.

Тя добави, че организацията се готви за опцията за по-широко огнище : " Все още са ранни дни, няма ясна клинична картина . "

Новият случай в Тайланд идва тъкмо преди огромния интервал на пътешестване в Китай , защото стотици милиони хора се приготвят да пътуват за Нова година по-късно този месец .

На 9 януари летището в Сингапур съобщи, че ще стартира температурен обзор на пасажерите от Ухан . Здравните чиновници в Хонконг също обявиха, че ще правят инспекции на пасажерите и че са засилили дезинфекцията на влакове и самолети , съобщи Агенция Франс Прес.
 СЗО: Китайската зараза от пневмония може да е обвързвана със Сарс
СЗО: Китайската зараза от пневмония може да е обвързвана със Сарс

Нов ковид може да стои зад случаите в Ухан
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР