Турист в Аляска бедства. Уеб камера, използвана за предаване на живо на мечки, доведе до неговото спасяване

...
Турист, борещ се с брутално време в национален парк в
Коментари Харесай

Турист, борещ се с брутално време в национален парк в Аляска, беше спасен, след като беше забелязан да моли за помощ на уеб камера, използвана за предаване на живо на мечки, съобщи Explore.org в нова версия.

Забелязването на туриста на Dumpling Mountain в Националния парк и резерват Katmai беше съобщено миналата седмица от потребители на уебсайта на филантропската група, които гледаха видео от камерата за диви животни. Те уведомиха модераторите на сайта, след като „човек погледна в обектива на камерата и даде сигнал с палец надолу“, каза Explore.org в съобщение за новини. „Няколко минути по-късно човекът се върна пред камерата и гласно помоли за помощ“, се казва в съобщението за новините.

Национален парк на Американска Самоа, остров Тутуила, Американска Самоа, Южен Пасифик AdobeStock_416821615 Национален парк на Американска Самоа, остров Тутуила, Американска Самоа, Южен Пасифик AdobeStock_416821615 DanitaDelimont.com/Adobe Stock

Персоналът на организацията е предупредил парковите рейнджъри, които са изпратили екип за търсене и спасяване, се казва в прессъобщение на Националната паркова служба. Туристът „беше хванат при ветровити и дъждовни условия с лоша видимост“, каза службата на парка. „Рейнджърите от парка откриха туриста няколко часа по-късно, невредим, и го върнаха обратно на безопасно място“, според съобщението за новините.

Explore.org, който управлява мрежа от камери за природата на живо и канал за документални филми, каза, че мъжът е останал на мястото на уеб камерата, докато рейнджърите от парка пристигнат, за да му предложат помощ.

„Bear Cam спасява живот на турист!“ организацията каза в публикация в X, по-рано известна като Twitter, добавяйки, че спасяването е станало възможно благодарение на „отдадени фенове на камери за мечки“ и „героични рейнджъри“.

Explore.org сподели и видео, което показва как мъжът върви пред камерата в проливен дъжд и след това говори с камерата. Миг по-късно туристът е видян да върви заедно с двама мъже, идентифицирани от говорител на Explore.org като рейнджъри на парка.

Организацията не разкрива името на туриста, каза говорителят, добавяйки: „Това е първият път, когато нашите камери са използвани в операция по търсене и спасяване.“

Националният парк и резерват Katmai е отдалечен и не може да бъде достъпен с кола. Намира се на повече от 250 мили югозападно от Анкъридж.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР