Турист се разхожда на залез слънце край Соленото езеро в

...
Турист се разхожда на залез слънце край Соленото езеро в
Коментари Харесай

Вечерни новини: 21 юни

Турист се разхожда на залез слънце край Соленото езеро в Ларнака, Кипър

Автор: Yiannis Kourtoglou

Мария Габриел мина елементарно препитването за комисар

пред две комисии от европарламента във вторник привечер. Габриел показва подготвеност по въпросите, част от които бяха от техническо естество, като сполучливо избягна да навлиза в детайлности по тематики, по които има несъгласия. Към нея на процедура не беше насочен нито един конфронтационен въпрос. Депутатът групата на " Зелените " Юлия Реда разяснява, че въпроси по тематиката за нередности по наетото от Габриел жилище в София е трябвало да зададат българските евродепутати. И напомни, че предшественикът на Габриел на цифровия пост Гюнтер Йотингер да вземем за пример срещна много враждебно отношение от сънародниците си за разнообразни свои изявления. Но въпрос от българска страна към Габриел зададе единствено Ангел Джамбазки и той се отнасяше за дигитализирането на администрациите.
12 удостоверения на хартия ще отпаднат от септември. Сред тях са уверение за регистриране в БУЛСТАТ, за вписванията, отбелязванията или заличаванията по партида в Имотния указател, за настоящо положение от Търговския указател, няколко документа от Агенция " Митници ", общинските администрации, Национална агенция за приходите, Национален осигурителен институт, както и удоствоерението за признание на висше обучение от чужбина.

Делът на свободните работни места в Европейски Съюз леко нараства през първото тримесечие на годината е 1.9%, като стойностите са малко по-високи в съпоставяне със същото тримесечие на предходната година, а също и по отношение на предходното тримесечие. Най-високи са стойностите в областта на услугите - 2.2%, а в промишлеността и строителството - 1.6%. Увеличението на свободните работни места за година е засегнало 20 страни - най-вече в Белгия (+0.7%), Чехия (+0.6%) и Естония (+0.5%). Други 7 страни са запазили същите равнища. Така за първото тримесечие първи по дял на свободните работни места са Чехия, Белгия, Финландия, Швеция и Германия. Ниски пък остават равнищата в Испания, Португалия, България, Ирландия, Гърция и други

Правителството трансферира безплатно на Столичната община имот- частна държавна благосъстоятелност с повърхност 17 дка в жк " Младост 3 ". Той ще бъде употребен за създаване на парк. Теренът бе благосъстоятелност на Министерството на защитата и преди време бе разгласен за продажба. Премиерът обаче спря търга и изиска парцела да бъде даден безплатно на Столичната община за парк. С друго решение се понижава капитала на " Национална спортна база " посредством обезсилване на акции на стойност, съответстваща на цената на правото на благосъстоятелност върху парцел от 16.6 дка в столичния регион " Красно село ". Теренът е в региона на конната база в местността " Славия " и ще бъде трансфериран безплатно на Столична община за създаване на ново метродепо и уголемение на гараж " Земляне ".

Фотограф:
Да се сътвори взаимна работна група, която да изследва опциите за създаване на междусистемна газова връзка сред България и Македония, предложи министърът на енергетиката Теменужка Петкова на среща с македонския министър председател Зоран Заев, който е на посещаване в София. Още през 2012 година газовите оператори на двете страни са разговаряли по концепцията и тогава " Булгартрансгаз " е дал поддръжка за плана, напомни Петкова. По нейните думи, работата по бъдещия интерконектор би трябвало да продължи с предпроектно изследване и пазарен тест. Министерството припомня, че през 2015 година в Дубровник 15 страни от Европейски Съюз и Енергийната общественост, включително и Македония, подписаха Меморандум за общ метод за справяне с провокациите за диверсификация и сигурност на газовите доставки, който включва и ускорение построяването на изчезналите газови връзки.

Четири бойни самолета Eurofighter Typhoon на италианските Военновъздушни сили ще извършват взаимен еър полисинг с българските си сътрудници, реши кабинетът в сряда. Мисията ще обхване интервала 15 юли - 15 октомври тази година.Италианските дежурни самолети идват с до 110 души личен състав и ще бъдат основани на летище " Граф Игнатиево ". Те ще извършват задания по зона за дежурство във въздуха, прехват, образно опознаване и съпровождане дружно с българските МиГ-29, които в последно време изпитват изострен дефицит на консумативи и аварийни елементи.

Екоминистърът Нено Димов изиска отсрочване на наредбата за депонирането на отпадъците за България. Това стана по време на съвещанието на Съвета на министрите на околната среда на Европейския съюз в Люксембург, оповестиха от министерството. Според него на България е належащо повече време, с цел да отговори на заложените условия. По думите му наредбите са от основно значение за обезпечаването на равномерен преход към рециклиращо общество. Към момента обаче страната ни не може да се оправи с условията. Европейската комисия предлага свеждането на депонирането на отпадъците до 10% до 2030 година

Единодушно Народното събрание одобри на първо четене законови промени, съгласно които минималната пенсия за застрахователен стаж у нас от 1 юли ще стане 180 лева, а от 1 октомври - 200 лева Поправките бяха утвърдени със 187 гласа " за " и ще бъдат гласувани на второ четене идната седмица. Редом това обществената пенсия за напреднала възраст става 120,98 лева от 1 юли. В момента нейният размер е 118,14 лева Промяната ще докара до увеличение на пенсиите, които не са свързани с трудова активност.

Фотограф:
Министърът на финансите ще проучва за какво към момента не е почнало осъществяването на част от ограниченията за възстановяване на капиталовата среда откакто е предходна една година от одобряването им. В сряда държавното управление одобри доклад по осъществяването на Плана за деяние против пречките за повишаване на вложенията, признат от кабинета " Борисов 2 " тъкмо преди година. От общо 118 планувани ограничения са изпълнени 48%. Изпълнението на 16 към момента не почнало, а това е " явен знак за съществуването на проблем ", са установили министрите. По време на служебното държавно управление е регистриран нулев прогрес, само че съгласно настоящите министри политическата обстановка по това време е единствено отчасти пояснение. Горанов има два месеца, с цел да приготви разбора, а работни групи ще дават нови оферти.

КФН позволи на ЗД " Съгласие " да придобие " Токуда Здравно обезпечаване "

Комисията за финансов контрол е одобрила придобиването на 100% от капитала на " Токуда Здравно обезпечаване " от ЗД " Съгласие ", излиза наяве от решенията й на 20 юни. Крайният период за изговаряне беше 27 юни. За договорката стана ясно от известие на уеб страницата на КФН по отношение на в допълнение показаните документи по придобиването на сдружението. По данни на застрахователя, показани в КФН, към 31 декември 2016 година финансовият резултат на " Токуда Здравно обезпечаване " е облага в размер на 57 хиляди лева, а облагата на " Съгласие " е 15 хиляди лева

Финансовият регулатор забрани на " Трейс груп " да гласоподава дял

КФН е задължила акционерите на " Трейд груп холд " да не подлагат на решение разпределянето на облагата за 2016 година, заяви investor.bg., като цитира протокол от общото заседание, оповестен посредством БФБ - София. Ръководството на строителния холдинг остави на акционерите самодейността за разпределение на дял от облагата за 2016 година на плануваното за 16 юни 2017 година общо заседание. Така беше направено и на миналогодишното заседание, свикано за 22 юни 2016 година, както и на събранието, извършено на 18 юни 2015 година Печалбата за 2016 година е в размер на 5.16 млн. лева и предлагането бе част от облагата да бъде заделена във фонд " Развитие ", а друга част според предложение на акционерите да бъде раздадена като дял. В случай че няма оферти за дял, цялата облага ще се разпредели във фонд " Развитие ".

Общинска банка пусна целеви заем за студенти и докторанти

Общинска банка отпуска потребителски заем за студенти и докторанти, оповестиха от банката. Кредитополучателите може да следват всякаква форма на образование – постоянно, задочно, вечерно или отдалечено, както и да се образоват в степените бакалавър, магистър, лекар. Лихвата е 6.9%, а размерът - до 10 000 лева Срокът е до 7 години. Заемът може да се употребява за покриване на семестриални такси по време на следването и за други разноски като закупуване на компютър, учебници, за прехрана, финансиране на студентски бригади, пътувания и други. Банката не изисква доказване на целевото консумиране на предоставените средства.Emirates: Търсенето на полети към Съединени американски щати стартира да се усилва

Cisco ще предлага услуги за клиенти

Според Apple лицензът за чиповете на Qualcomm е невалиден
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР