Турист от Запада бе подложен на яростни критики, след като

...
Турист от Запада бе подложен на яростни критики, след като
Коментари Харесай

Падение! Туристи от богатите западни страни просят в бедни държави от местното население

Турист от Запада бе подложен на гневни рецензии, откакто бе забелязан да проси пари от локалните, с цел да може да продължи пътуването си. Така нареченият " просяци туристи с раници ", който се показва като Алекс, е бил забелязан с табелка за апела " Спестяванията ми свършиха... апелирам дарете пари, с цел да си продължа пътуването " да проси на пазар в Тайланд. Той е последният от редицата туристи от западните богати страни, който разчита на подаянията на локалните небогати хора от разрастващите се страни, с цел да си прекара хубаво в страната им, написа в. " Метро ".

Мнозина тайландци не са осведомени за тази съвсем лъжлива скица и са подготвени да дарят мъчно извоюваните си дребни пари, с цел да покажат своята гостоприемност. Алекс е бил забелязан с кутийка за подаяния на пазара в Самконг на остров Пукет. Написаното, което е било преведено и на тайландски, гласи; " Името ми е Алекс. Пътувам из Азия към този момент 15 месеца. За страдание, спестяванията ми свършиха, само че не преставам да съм положително надъхан ". Надписът на тайландски гласи: " Бих желал да се обърна към вашата добрина, с цел да мога да осъществявам фантазията си да пътувам. Моля дарете за моето пътешестване. Благодаря ви ".



Според профилирания портал Coconuts, двама неидентифицирани мъже са седели до знака. Тяхната народност не е известна. И не е ясно, дали и двамата просят или единият просто прави компания на своя другар, или просто е чужд, седнал да си поговори с просяка от богатия Запад.



Местните и останалите туристи мощно подлагат на критика тази процедура.
Тенденцията се развива от пет години насам. През 2014 година немец, прочут с прякора " просяка с огромния крайник ", получи възбрана да посещава тайланд, откакто употребява своя деформиран крайник, с цел да завоюва съжалението и парите на локалните, с които да финансира своите завършения из Азия. Бенджамин Холст, роден в немския град Фленсбург, страда от рядко заболяване, известно като макрофисморфия, вследствие на което левият му крайник е доста издут. Местните тайландци постоянно му дарявали купища пари, с цел да му оказват помощ, само че след това станало ясно, че той харчил парите по купони. Средностатистическият тайландец изкарва по 200 английски лири месечно.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР