Турист, който подаде фалшив сигнал за дете в кома в

...
Турист, който подаде фалшив сигнал за дете в кома в
Коментари Харесай

10 000 лева глоба за фалшив сигнал, че дете е изпаднало в кома

Турист, който подаде подправен сигнал за дете в кома в Пампорово, отнесе санкция в размер на 10 000 лева

Случката се развила на 26 януари в един от хотелите в курорта, когато бе оповестено бедствено състояние в Смолянско, поради тежката зимна конюнктура, оповестява „ Дарик”.

След подаване на сигнала, макар блокираните пътища, от Регионалния център в Смолян активизират два екипа един от Чепеларе и реанимационния екип в регионалния град, които благодарение на чиновници на пожарната достигнал до хотела, откъдето е постъпил сигналът.

При идването на екипите, е било открито, че такова дете няма. Близо час се изяснявала обстановката на място, само че болно дете не било намерено.

Сигналът бил подаден от мъж, който позвънил от персоналния си мобилен телефон. Той е обяснил, че се касае за 7-годишно дете в тежко положение – в безсъзнание, а в действителност е позвънил във връзка положението на жена на 20 години с болки в корема, който случай не изисква незабавна реакция.

Наказателно разпореждане, с което е наложена санкция в размер на 10 000 лева, е издадена от началника на Районното ръководство в Чепеларе, което е минимално съгласно закона при такива случаи на подаден заблуждаващ сигнал, което е наложило и активизиране на екипи от незабавно естество.

Туристът, който е отнесъл сериозната глоба обаче е подал тъжба в Районен съд-Чепеларе, поради което е планувано разглеждане административно-наказателно дело.Заседанието ще се организира на 19 септември.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР