Турист наруши забраната за къпане в Седемте рилски езера -

...
Турист наруши забраната за къпане в Седемте рилски езера -
Коментари Харесай

Турист се къпа в рилското езеро Окото

Турист наруши възбраната за къпане в Седемте рилски езера - любителско видео, публикувано във Facebook, демонстрира мъжа измежду водите на езерото Окото.

Управата на парк Рила е научила за нарушителя от обществената мрежа, не е подаван формален сигнал по случая, съобщи Българска национална телевизия.

" Предполагам, че нарушаването е осъществено събота и неделя - през уикенда, това е стартът на дейния туристически сезон за територията на Национален парк " Рила ". Въобще и за територията на Седемте рилски езера. Тогава има максимален брой туристи. " - разяснява Стефан Кирилов, специалист в Дирекцията на парка.

Глобата за къпане във водите на рилските езера е от 500 до 5000 лв.. От управата на парк Рила обявиха, че нарушителите, които употребяват езерата като плувни басейни, палят огньове или се придвижват с високо проходими джипове в предпазената зона, могат да бъдат хванати елементарно, в случай че туристите бързо поддават сигналите към тях. На доста места са сложени указателни табели с телефонни номера в случаи на нарушавания.

" Апелираме към всички гости на територията на парка да подават сигнали с ясна информация. При такива случаи незабавно чиновниците, паркоохрана и надзор, отиват на място и откриват нарушителя, търсят се очевидци по случая. " - показва Стефан Кирилов.

От Дирекцията на парка твърдят, че през август е обезпечена спомагателна защита на предпазената територия в региона на Седемте рилски езера.

В началото на годината екип на телевизионния канал " Discovery " бе санкциониран за палене на огън, лов на жаби и плуване в едно от езерата в планината. Санкция беше наложена и на уредниците на българското хоро в езерото Близнака през предишното лято. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР