Турист е обвинен в оскверняване на 1200-годишния храм Тошодайджи Кондо

...
Турист е обвинен в оскверняване на 1200-годишния храм Тошодайджи Кондо
Коментари Харесай

Тийнейджър издълба името си в колона на 1200-годишен храм в Япония

Турист е упрекнат в опозоряване на 1200-годишния храм Тошодайджи Кондо в Япония. Тийнейджърът е издълбал името си в колона.

Храмът е обект на международното завещание на ЮНЕСКО. Ако бъде приет за отговорен, той е изправен пред пет години затвор.

Полицията в Япония сподели, че 17-годишният юноша е издълбал „ Юлиан “ с нокътя си в дървена колона на едноетажния будистки храм, учреден през 759 година сл. н. е. Храмът е един от осемте предпазени исторически паметника в античния град Нара, в централна Япония.

Японски екскурзиант вижда младежа да издълбава името си и го приканва да спре, преди да алармира личния състав на храма. 

На идващия ден полицията го разпитва по съмнение за нарушение на закона за отбрана на културните полезности на страната.

„ Момчето призна дейностите си и споделя, че не е било осъществено с желание да навреди на японската просвета “, споделя полицейски чиновник пред CNN. „ В момента е при родителите си, които са били с него, когато се е случил случаят.

Съгласно японския закон за отбрана на културните полезности, човек, който е развалил обект на „ значима културна полезност “, може да получи до пет години затвор или санкция от 300 000 японски йени (2135 долара).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР