Турхан се опитва да разбере защо султанът не я харесва.

...
Турхан се опитва да разбере защо султанът не я харесва.
Коментари Харесай

Тази Вечер В Кьосем: Само Не И Това! Най-Голямата Беда Ще Сполети Главната Героиня!

Турхан се пробва да разбере за какво султанът не я харесва. Ибрахим се съмнява, че Валиде е отпратила Зерифе по нейна молба. Обвинява Турхан, че е страхливка, която се е хванала за полата на Валиде.

Хюмашах чака султана в покоите му. Ибрахим е не запомнил, че я повикал. Наложницата си харесва кожата от самур.

Хюсеин паша рапортува на султана, че Зерифе и принцът са отвлечени от малтийски пирати.

Кеманкеш упреква венецианския дипломат, че е съдействал на пиратите за отвличането на принца. Кеманкеш декларира на дипломата, че в случай че принцът не се върне ще срине Венеция.

Турхан споделя на правилния си ага, че султанът е станал спънка, тъй като е наранил принца. Султанката желае да смъкват Ибрахим от трона. Агата не е склонен, тъй като би трябвало да разгласи война на Кьосем.

Ибрахим къса документите, изпратени му от Валиде. Казва й, че принцът е похитен. Обвинява майка си за това. Припомня ѝ, че всичките му братя са мъртви поради нея. Заявява на майка си, че тя е подготвена да се откаже от всичко, с цел да господства. За наказване господарят я изпраща на изгнание в Египет. Кьосем напомня на сина си, че му е избавила живота, а той е непризнателен. Валиде за следващ път му декларира, че в случай че тя си отиде, няма да има кой да го отбрани. Ибрахим й дава отговор, че в случай че той изчезне и тя ще го последва, тъй като той не се нуждае от нея, а Валиде от сина си.

Мелек оповестява на Атике, че господарят е заточил Валиде. Султанката не се тормози от това, само че Мелек споделя с нея, че Турхан ще наследи харема.

Хюмашах не уважава Турхан. Султанката беснее. Кара Хюмашах да й се извини. Наложницата отхвърля. Заповядва да арестуват момичето. Хюмашах се извинява, само че получава наказване от 25 удара с пръчка.
Ибрахим заповядва на Кеманкеш да приготви поход към Венеция.
Атике също упреква Кьосем за нейните дейности и й споделя, че сама си го е провокирала.

Кеманкеш споделя на Кьосем, че Джинджин си прескача правата. Кьосем привиква съвета на еничарите, с цел да санкционират ходжата. Турхан пита

Валиде, дали това не е проект на враговете им. Кьосем я успокоява.

Ходжата продължава да настройва султана против всичките му жители.

Атике прави забележка на брат си, че доста се доверява на ходжата. После се пробва да смекчи наказването на майка им.
Кеманкеш желае позволение от Кьосем да се ожени и да сътвори семейство. Тя се съгласява видимо и му споделя, че фамилията е значимо...
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР