Турчин даде под съд сина си заради схема за фалшиви

...
Турчин даде под съд сина си заради схема за фалшиви
Коментари Харесай




Турчин даде под съд сина си заради схема за фалшиви новини, която обвиняемият разработв

Турчин даде под съд сина си поради скица за подправени вести, която обвиненият разработвал и с която дискредитирал членове на фамилията и други лица, съобщи Българска телеграфна агенция.

Делото е било заведено в съд в Истанбул тази седмица от турски предприемач, който подал иск против 33-годишния си наследник Оркун Д, софтуерен експерт, заяви „ Хюриет дейли нюз “.

В документите по делото са включени имената на към 20 души, в това число това на някогашния юрист на сина.

Оркун Д. е бил осъждан по-рано поради това, че популяризирал фотоси на бившето си гадже при телефонни номера на уеб сайтове за компаньонки.

По новото дело той е упрекнат, че е хаквал компютрите на жертвите си и е създавал уеб сайтове за разпространяване на подправени вести за да ги дискредитира.

В един от случаите Оркун Д. откраднал фамилни фотоси от компютъра на някогашния си юрист и популяризирал в интернет снимка на юриста със сина си във ваната и надпис „ юрист педофил “.

„ Той разгласява подправени вести и за мен, като ме разгласи за контрабандист на антики. Домът ми беше щурмуван от полицията четири пъти поради лъжите му “, жалва се бащата. Той счита, че синът му би трябвало да получи здравно лекуване, а не затвор.

Софтуерният специалист обаче може да бъде наказан на до 28 години зад решетките за изнудване, клюка и нарушение на правото на персонален живот.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР