Турбината за „Северен поток – 2“ще бъде доставена след ремонт

...
Турбината за „Северен поток – 2“ще бъде доставена след ремонт
Коментари Харесай

Важна новина за „Северен поток – 2“

Турбината за „ Северен поток – 2 “ще бъде доставена след ремонт от Канада " допустимо най-скоро ", се споделя в изказване на Siemens Energy. „ Нашата цел е да доставим турбината до мястото на работа допустимо най-бързо “, се споделя в прессъобщението. Компанията означи, че нейните експерти работят по спомагателни координационни и логистични въпроси.

Канада реши да върне турбината за газопровода " Северен поток -2 " след ремонт. Агрегатът ще бъде изпратен в Германия, която по-късно ще го съобщи на " Газпром ".

Северен поток към този момент е главният маршрут за превозване на съветски газ към Европа. В средата на юни " Газпром " разгласи, че е заставен да понижи изпомпването от плануваните 167 милиона кубически метра дневно до 67. Тази обстановка беше породена от забавянето на ремонта на един газов помпен елемент, който Канада не върна заради наказания, и развиването на капиталния ремонт на друга турбина.

Сега съветската компания употребява към 40% от потенциала на линията и от 11 до 21 юли, както е планувано, ще спре " Северен поток -2 " за годишен ремонт.

Това може да утежни дефицита на газ в Европа. Някои страни - измежду които Германия и Австрия, показаха угриженост, че доставките след привършване на работата може да бъдат понижени или спрени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР