Тунизийските сили за сигурност и военните ѝ заловиха петима ислямисти,

...
Тунизийските сили за сигурност и военните ѝ заловиха петима ислямисти,
Коментари Харесай

Тунис арестува петимата ислямисти, избягали от затвора миналата седмица

Тунизийските сили за сигурност и военните ѝ заловиха петима ислямисти, които избягаха от затвор предходната седмица , където излежаваха присъда за убийството на двама всемирски политици и служители на реда. Това оповестява " Ройтерс ".

Министерството на вътрешните работи разгласи, че четирима от избягалите са били хванати в планина покрай Тунис рано през днешния ден. Друг е бил задържан благодарение на жители преди два дни в квартал Етадамен в столицата .

Източници от силите за сигурност описаха петимата мъже като " доста рискови терористи ". Правителството уволни високопоставени чиновници на разузнаването след бягството на ислямистите, което се преглежда като необичаен пробив в сигурността.
 В Тунис арестуваха изтъкнат политически конкурент на президента Каис Сайед
В Тунис арестуваха изтъкнат политически конкурент на президента Каис Сайед

Муси беше арестувана за 48 часа по обвинявания в култивиране на персонални данни, възпрепятстване на правото на работа и нахлуване, целящо да провокира хаос

Ахмед Малки, прочут като " Сомалиеца ", беше измежду петимата. Преди бягството Малки е излежавал 24-годишна присъда за убийството на светските политици Чокри Белаид и Мохамед Брахми през 2013 г. 

Джихадистки групи са умъртвили десетки служители на реда, задгранични туристи и други в Тунис от идването на демокрацията в страната през 2011 година, макар че управляващите означиха някои триумфи, като заловиха или убиха видни екстремисти през последните години. Останките от Ислямска страна и Ал Кайда остават дейни в планините покрай границата с Алжир, настояват източници от сигурността.
 Италия подписва съглашение за приемане на служащи мигранти от Тунис
Италия подписва съглашение за приемане на служащи мигранти от Тунис

Споразумението беше подписано по време на посещаване на италианския външен министър Антонио Таяни в Тунис
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР