Тунизийската тенис звезда Ons Jabeur каза, че ще дари част

...
Тунизийската тенис звезда Ons Jabeur каза, че ще дари част
Коментари Харесай

Тунизийската тенис звезда Ons Jabeur дарява парични награди на палестинци

Тунизийската тенис звезда Ons Jabeur сподели, че ще подари част от паричните си награди от настоящите финали на Женската тенис асоциация (WTA) на палестинци, изправени пред гнева на войната на Израел в Газа.

Видно прочувствената Джабер сдържа сълзите си, до момента в който говореше на корта след успеха си над Маркета Вондроусова в Канкун в сряда.

Продължете да четете

лист от 3 itemsOns Jabeur: „ Министърът на щастието “ на Тунис носи вяра и наслада Тунизийската тенис звезда упорства за „ достолепие “ на фона на репресиите против имигрантите Феновете на Селтик дават обещание „ недвусмислена поддръжка “ за Палестина макар реакцията завършек на списъка

„ Много съм щастлива от успеха, само че в последно време не съм щастлива “, сподели Жабер, когато беше запитана дали – като всекидневен „ министър на щастието “ на Тунис – се радва да отмъсти на Вондроусова за финалното си проваляне на Уимбълдън. < /p>

„ Ситуацията в света не ме прави щастлива “, сподели Джабер, след което направи пауза и се отдалечи от микрофона, до момента в който се разплака.

Тълпата в крайбрежния мексикански град приветства Jabeur, до момента в който тя се овладяваше, преди да приказва за изображенията, идващи от Газа.

„ Много е мъчно да гледаш деца, бебета умират всеки ден “, сподели тя.

„ Сърцераздирателно е, по тази причина взех решение да даря част от паричната си премия, с цел да оказа помощ на палестинците. “

„ Искам мир в този свят “

29-годишният постоянно е приказвал по обществени въпроси, изключително в района на Близкия изток и Северна Африка.

„ Не мога да съм благополучен единствено от тази победа, от това, което се случва. Съжалявам момчета, би трябвало да е за тенис, само че е доста разочароващо да гледаш видеоклипове всеки ден.

„ Съжалявам – това не е политическо обръщение, а просто човещина. Искам мир в този свят и това е. “

След изявлението на корта, Jabeur беше очевидно смутена и на конференцията си след мача и сподели, че й е било мъчно да заспи, откакто е гледала „ ужасни “ фотоси и видеоклипове от войната в Газа. < /p>

„ Опитвам се да заставам настрани от обществените медии, доколкото мога, само че е доста мъчно “, сподели тя пред кореспонденти.

„ Преминавате през ужасни фотоси и видеоклипове всеки ден – това не ми разрешава да дремя или да се възстановя доста добре.

„ Най-лошото е, че се усещам обезсърчителен, усещам, че не мога да направя нищо. “

Седмата в международната класация състезателка на сингъл за дами сподели, че е била наранена от „ виждайки по какъв начин бебета, дами и хора умират всеки ден “.

„ Искам [за] мир в този свят, желая да можем да възстановим човечеството. “

Най-малко 8796 души, в това число 3648 деца и 2290 дами, бяха убити в Газа от израелска бомбардировка, откогато палестинската въоръжена формация Хамас извърши смъртоносни офанзиви в Израел на 7 октомври.


„ Спечелването на тенис мач не значи нищо “

Джабер е единственият арабски и мюсюлмански състезател, класирал се за край на шампионат от Големия шлем за дами.

Тунизиецът откри доста поддръжка в тълпата в Канкун, в това число млад почитател, който извика: „ Започнах да играя тенис поради теб, Онс. “

Джабер сподели, че за нея е чест да получи такава топлина, макар че идва „ от доста надалеч [от Мексико]. “

Тя обаче сподели, че спечелването на тенис мач „ не значи нищо пред това, което се случва от седмици и седмици [в Газа] “.

„ Иска ми се да мога да махна с вълшебна пръчка и просто да сложа завършек на това и да има мир за всички. “

Въпреки че даде обещание да подари част от паричната си премия на палестинците, Джабер сподели, че знае, че това няма да „ значи нищо за тях сега “, само че се надява, че ще им помогне малко с това, през което минават.

Тя разкри проекти да стартира лична фондация „ доста скоро “ и се надяваше, че ще помогне на хора „ в разнообразни обстановки “.

„ Част от проекта ми е да бъда освен състезател, само че и добър дипломат и положително човешко създание, тъй като в края на краищата тенис кариерата ще спре и всичко, което желая да върша, е да оказвам помощ на хората в разнообразни обстановки. “ < /p> Източник: Ал Джазира

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР