Туниската полиция използва вчера сълзотворен газ срещу демонстранти, щурмуващи супермаркет

...
Туниската полиция използва вчера сълзотворен газ срещу демонстранти, щурмуващи супермаркет
Коментари Харесай

Сблъсъци в Тунис

Туниската полиция употребява през вчерашния ден сълзотворен газ против стачкуващи, щурмуващи супермаркет на френската верига "Карфур " по време на антиправителствени митинги в столицата Тунис, съобщи Ройтерс, като се базира на очевидци.

Местни поданици съобщили също за конфликти сред полиция и стачкуващи в два квартала на Тунис. Основната опозиционна партия в страната прикани митингите да продължат до момента в който държавното управление не анулира "несправедливия " съгласно нея бюджет за 2018 година, предусещащ по-високи цени и такси.

Протестите избухнаха в над 10 града в Тунис в понеделник, в това число в туристическите градове Сус и Хамамет, против наложените от държавното управление покачвания на цените и налозите за редуциране на големия недостиг и осъществяване на изискванията на интернационалните кредитори. Един човек беше погубен в град Тебурба, на 40 км от столицата, а вчерас там станаха нови конфликти.

По-рано през вчерашния ден стотици хора стачкуваха спокойно по централния бул. Хабиб Бургиба, сцена на всеобщите митинги, отстранили от власт президента Зин ел Абидин Бен Али през 2011 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР