Тунис регистрира във вторник рекорден брой нови случаи на КОВИД-19

...
Тунис регистрира във вторник рекорден брой нови случаи на КОВИД-19
Коментари Харесай

Тунис регистрира рекорден брой нови случаи на COVID-19 от началото на пандемията

Тунис записва във вторник рекорден брой нови случаи на КОВИД-19 за едно денонощие от началото на пандемията, оповестява организация Ройтерс. Министерството на здравеопазването заяви за доказани 7930 нови случая на заразяване и 119 смъртни случая, свързани с инфекцията.

Общият брой на инфектираните в страната скочи до към 455 000, а над 15 000 са умрелите.

След като сполучливо овладя първата вълна на коронавирусната пандемия предходната година, в този момент Тунис се бори с увеличение на случаите на болест. Миналата седмица страната наложи локдаун в някои градове, само че се въздържа от въвеждане на национална карантина поради икономическата рецесия, показва Ройтерс.

Какво е ситуацията в Африка

Сред страните с повече от 1000 новозаразени дневно в Африка към 5 юли , главният растеж се следи в Зимбабве (1150 случая дневно, нарастване със 72 % за една седмица), Тунис (5230 случая дневно, нарастване с 52 % за седмица) и Република Южна Африка, където са съсредоточени над половината от новите случаи, регистрирани на континента (19 140 случая дневно, нарастване с 27 % за седмица).

Страна с най-висока заболеваемост (брой случаи в границите на седем дни на 100 000 жители) в света - Сейшелските острови (заболеваемост - 754) записва през последните седем дни спад с 25 %, за разлика от Намибия (заболеваемост - 433, растеж - 10 процента) и Тунис (заболеваемост - 310, растеж 52 процента).

Интензивните отделения на лечебните заведения са съвсем цялостни, сигнализираха здравните управляващи и окачествиха обстановката като " пагубна ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР