Тунели, пещери, бункери, мини и гробници. Оказва се, че има

...
Тунели, пещери, бункери, мини и гробници. Оказва се, че има
Коментари Харесай

Подземни атракции, които ще накарат сърцето ви да подскочи

Тунели, пещери, бункери, мини и гробници. Оказва се, че има целия свят тъкмо под краката ни, написа profit.bg.

Можем да изкачваме най-високите планини, да пътуваме със аероплан по целия свят и да се потопим в най-дълбоките елементи на океана, само че постоянно забравяме за забележителностите тъкмо под краката ни, скрити под калдъръмени улички и под безплодни пейзажи. Някои от тях са сот спираща дъха хубост, до момента в който други могат да ни накарат да настръхнем. От тунели, издълбани по време на война, до естествена пещера, изпълнена с вселена от звезди, вижте най-привлекателните места подземен.

Военната стая на Чърчил, Англия



Скрити под улиците на Лондон се намират военни пространства, където някогашният английски министър председател Уинстън Чърчил, неговият кабинет и боен личен състав са чертали курса на Втората международна война. Сега мястото е част от имперски военни музеи, а някои стаи са останали тъкмо както са били в деня, когато светлините са изключени през 1945 година Музеят включва спалните пространства, въртящия се стол на Чърчил и исторически карти и документи.

Poço Encantado



Разположена в националния парк Chapada Diamantina в Бразилия, Poço Encantado е елементарно налична пещера с подземно езеро до джунглата. В избрани часове от деня, сред април и септември, слънчевата светлина се промъква и през било и се отразява в кристално чистата вода в пещерата, трансформирайки я в надълбоко, мистериозно синьо. Под повърхността античните стволове и скалните формирания наподобяват доста близки, макар дълбочината на водата от 200 фута.

Магмена стая на вулкана Thrihnukagigur, Исландия



От средата на май доникъде на октомври имате шанса да пътувате до центъра на Земята в Исландия. След 40-50 минути екскурзия в лавата на Thrihnukagigur, моментът на истината идва, когато отвореният кабелен асансьор слезе на 120 метра в устието на вулкан, който изригва преди 4000 години. Пътуването надолу или нагоре лишава към шест минути.

Пещерите Waitomo Glowworm, Нова Зеландия



Една от забележителности на Северния остров на Нова Зеландия, пещерите Waitomo Glowworm са известни със своите сталактитни и сталагматични формирания, които висят от стените и таваните на пещерата. В пещерната система, издълбана от подземни потоци през последните 30 милиона години, дребните същества излъчват белезникава сияйна луминесцентна светлина, която притегля плячка като молци и дребни инсекти, които се хващат в лепкавите копринени влакна. При разходка с лодка из тъмната пещера, блестящият пещерен таван ще ви накара да мислите, че стоите тъкмо под вселена от звезди.

Салина Турда, Румъния



Салина Турда е остаряла солна мина, ситуирана надълбоко подземен в град Турда в Румъния. Тук се е извличала сол, а през 1932 година добивът е спрян. Шейсет години по-късно мината е превърната в музей. Тук има и увеселителен парк с боулинг, подземно езеро с лодки, амфитеатър, мини голф, виенско колело, СПА, панорамно колело, от което на туристите могат да видят сталагмити, формирали се в пещерата за 1000 години.

Тунелите Ку Чи, Виетнам



Тунелите от Ку Чи под северозападния град Хо Ши Мин са под земята комплекс, дълъг 75 благи, употребен от бойци като скривалища, направления за доставка и даже жилищни пространства. Днес те са туристическа атракция и са модифицирани за посетителите на града. Оригиналният под земята комплекс е няколко етажа бездънен и включва цели оръжейни фабрики, полеви лечебни заведения и кухни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР