Тунелът ще е дълъг около 2 км и ще бъде

...
Тунелът ще е дълъг около 2 км и ще бъде
Коментари Харесай

Обсъжда се проект за тунел под езерото в Белослав

Тунелът ще е дълъг към 2 км и ще бъде на дълбочина 26 м, това описа кметът на Белослав Деян Иванов
Според регионалният шеф Стоян Пасев, това оборудване ще разтовари доста трафикът и ще притегли вложения в региона.
„ Планът „ Юнкер ” е кредитна линия и по тази причина не е толкоз атрактивен за бенефициенти от такова естество, само че той разрешава безвъзмездна безплатна помощ за общини, регионални шефове и министерства. ” – съобщи Стоян Пасев.

„ След като получим тази помощ, би трябвало да намерим вложители за реализирането на всички тези положителни хрумвания ” – добави той
Областният шеф благодари на държавното управление за грижата и за усъвършенстваната инфраструктура в и в частност автомагистрала Хемус.
„ За да има вложители, би трябвало добра инфраструктура и това постанова най- напред да се сътвори такава. Прехода през това езеро, единствения път е през Аспарухов мост. Идеята е да се направи втори или трети различни подходи, за какво не и тунел, естествено след всички одити. Но мисля, че тъкмо там е мястото за изработката на подобен ” – показа той
Той разясни още, че цената на инвестицията, ще стане ясна занапред след оценката и, че парцелите са авансово обследвани. " добави Стоян Пасев

„ Ползите от една такава връзка са по-добро предвижване, по- огромен комфорт за жителите и за бизнеса, защото сега това е възпрепятствано от една фериботна връзка, която се движи по график. Едно такова оборудване би било потребно,защото трафика всекидневно се усилва и се натоварва този пътен възел. Преди 3 години с Областна администрация, започнахме да водим диалози, само че за момента сме на равнище SWOT разбор, защото цената на плана и неговото пресмятане, това е най- тясната част на плавателния канал, изкуствено езеро, който разделя града на две елементи.Тунелът ще бъде с дължина към 2 км, като би трябвало да преодолее дължина от водно огледало 268 м., а тунелът ще бъде с дължина 600 м. „ – съобщи кметът на Белослав.

Относно методът на осъществяване и градеж на едно такова оборудване, той разясни, че има няколко метода на създаване, като един от тях е с кесони ( това са подготвени бетонни детайли, направени на сушата и спуснати и сложени под вода)
Относно параметрите на тунела, стана ясно, че той ще бъде с дължина към 1,7 – 2 Км, и ще бъде потънал на към 27 м дълбочина, защото, каналът в плавателната си част е бездънен 14м, и има предугаждане до 17 м, като се подсигури и осугурителната дълбочина от тавана на тунела до дъното на канала от 6м, оборудването ще бъде „ гмурнато ” на към 27 м дълбочина.
С обезпечения надолнище за коли, който ще бъде ще бъде 5,5 %, цялата пътна връзка ще стане към 1,800 м. Обмислен е разновидността, да не се засягат сектори с частни парцели, с цел да не се постановат отчуждителни процедури, а да бъдат наранени единствено общински улици, разясни още кметът на Белослав.

Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР