Тук в тази статия не става въпрос за безбройните приложения,

...
Тук в тази статия не става въпрос за безбройните приложения,
Коментари Харесай

Всички предимства в използването на old school планер

Тук в тази публикация не става въпрос за безбройните приложения, които можем да си свалим от Гугъл Play, с цел да организираме времето си, а тези ретро бележници – органайзери, които малко по-малко избледняват от приложимост, което е доста тъпо, тъй като, повярвайте ми, те са доста по-функционални. Планирането на всекидневието разрешава да бъдем по-организирани, да не пропущаме значими дати и периоди. Тук ще се спрем на изгодите, които ти дава физическият бележник – планер изброени от TheEverygirl, тъй като именно писането на ръка ти разрешава забавиш темпото и да подходиш към планирането си с повече внимание и креативност.

Без значение дали учиш в учебно заведение или си потопен в забързаното всекидневие на работния ден, краят на година оказва стресиращо въздействие за всеки то нас. Между празнуването на празници, локалните избори за кмет и обмисляне по кое време да посетим фамилията си, даваме всичко от себе си да не потънем надолу, затиснати от всички тези задължения и да оцелеем след този претрупан интервал.

Наричайте ме „ old school “, само че единственото нещо, което непрекъснато ме поддържа в кондиция и образуване, е дребният асистент, който се крие в чантата ми и е постоянно с мен, а точно моят планер.

Разбира се, на нашите телефони имаме Гугъл Календар и приложения за обмисляне, само че физическото записване на листата със задания и зачертаването на всеки ангажимент, откакто е осъществен, ми дава най-голямото задоволство в края на деня. Освен това ми оказва помощ да запомня всички мои идни събития, когато би трябвало да ги запиша.

 Всички преимущества в потреблението на old school планер Pexels

Ако имате потребност от помощ, с цел да бъдете продуктивни и да не забравяте нищо, отделете известно време в неделя, като планирате цялата си седмица. Не забравяйте да добавите с изключение на уговорките и срещите, всички тренировки, периоди и задания! Също по този начин обичам да извозвам няколко минути заран, когато влизам в офиса, създавайки лист на всички задания, които би трябвало да извърша този ден.

Ключът към триумфа е добра организация
Умният човек изживява своя живот, правейки от хаоса порядък! Хората, които са по-организирани всъщ…Jul 25 2019skafeto.com

Планерът оказва помощ да организираш времето си по-добре

Понякога хората считат, че нямат време за всичките си задания и задължения, само че в множеството случаи в действителност просто не могат да провеждат времето си както би трябвало. Това много постоянно се случва, когато имаш повече задания от нормално и би трябвало да скачаш от една задача на друга без да си и отделила нужното време, тъй като си отделила прекалено много време на друга задача. Ако имаш планер няма да имаш сходен проблем.

Планирайки дилемите си, ще планираш и времето си, ще знаеш какъв брой време ти е належащо за дадена задача и няма да ти се постанова да бързаш, тъй като си отделила повече от нужното време на по-малка задача. Също по този начин ще имаш повече време за заниманията и фамилията си.

Ще успееш да подобриш своята работливост

 Всички преимущества в потреблението на old school планер Pexels

Това е освен значимо за професионалния, само че и за персоналния ти живот. Много хора считат, че продуктивността е значима единствено за професионалния им живот, само че тя е доста значима и за персоналния. Това може да са по-големи домашни планове или дребни задачки, само че ще се почувстваш доста по-добре, когато вместо да ги отложиш ще успееш да се организираш и да ги направиш.

Планерът ще ти помогне да намалиш напрежението

 Всички преимущества в потреблението на old school планер Pexels

Често хората се усещат уплашени точно поради забързаното си всекидневие и претъпкания си график. Ако имаш планер, ще можеш да преминаваш гладко от една задача към друга вместо да се притесняваш, че ще забравиш за някоя. Също по този начин няма да те тормози мисълта, че ще закъснееш за някоя среща или ще изпуснеш някое значимо събитие. Също по този начин ще можеш да използваш планера и за обмисляне на малко време за релаксация.

Съществуват и доста изгоди за здравето ти от потреблението на планер

Планерът ще ти помогне и да се грижиш по-добре за здравето си. Първо, ще може да следиш по кое време за финален път си ходила на надзорен обзор. Второ, ще можеш да се грижиш по-добре и за физическото си здраве, като следиш тренировките си и с какво си се хранила денем. И трето, ще можеш да се грижиш за менталното си здраве, намалявайки напрежението и тревогата си посредством планирането. Също по този начин в множеството планери има и празни страници за бележки, в тях може да записваш мотивиращи неща, които да повдигат настроението ти или може да го използваш като дневник.

 Всички преимущества в потреблението на old school планер Pexels

Планерът е може да се трансформира и в място за мемоари

Освен еднообразните си задания ще можеш да записваш и приятни преживявания. След време, когато се връщаш да погледнеш да вземем за пример по кое време за финален път си ходила на ортодонт ще видиш и какъв брой приятни моменти си имала. Това ще повдигне настроението ти даже и в този миг да нямаш потребност тъкмо от това.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР