Тук, в парламента, съществува някаква изкривена и ограничена представа що

...
Тук, в парламента, съществува някаква изкривена и ограничена представа що
Коментари Харесай

Гроздан Караджов: Сглобката е като съпруга пред развод - всеки ден истерии

Тук, в Народното събрание, съществува някаква изкривена и лимитирана визия що е то национална сигурност.

Това не е единствено съвременна и добре въоръжена войска с усвоени сериозни качества за защита на страната, каквато войска ние нямаме.

Това не е единствено действителна и действена интеграция в структурите на партньорски организации като НАТО, каквато интеграция ние също нямаме.

Това не е единствено сигурна държавна граница, каквато ние нямаме.

Това не е единствено ясна и консенсусна позиция по геополитическите спорове, които директно ни засягат, каквато ние нямаме.

Националната сигурност зависи от доста други фактори, които съзнателно или не, се подценяват.

Тя директно зависи от едно добре функциониращо държавно управление, което поредно работи за осъществяване на националните цели, каквото ние нямаме. 

 

Това съобщи в остро изявление Гроздан Караджов от ИНТ по време дебатите по вота на съмнение в бранш сигурност и защита.

 

И продължи: " Ние имаме сглобка, която ежедневно е на ръба на разпадането. Ние имаме министри, които непосредствено упрекват водач на мандатоносителите в напън и корупция. И това не впечатлява премиера. За него евентуално корупцията е нещо нормално, тя е всекидневие.

Имаме сглобка, която е като брачна половинка пред бракоразвод - всеки ден нервности.

 

За каква национална сигурност може изобщо да приказваме откакто ЛУКойл преработва и изнася съветски нефт зад тила на сътрудниците ни от Европейски Съюз и НАТО, които са открили режим на наказания над Руската федерация. А парите отиват непосредствено в банковите сметки на Кремъл, неговите олигарси и техните колаборатори в българското държавно управление.

 

Националната сигурност зависи директно от един работещ парламент, какъвто ние нямаме. Тук имаме кални битки сред НЕкоалиционни сътрудници, които нямат единна позиция по нито един законопроект, които взаимно се саботират и манипулират. И макар че имат устойчиво болшинство на доктрина, имат и наглостта да упрекват опозицията за това, че не се одобряват качествени закони.

И че всяка седмица вършим ремонт на ремонта на ремонта на техните идиотски законодателни хрумки, които се постановат, макар че всички предизвестяват за отрицателните последствия от тях.

 

Националната сигурност зависи от един уравновесен бюджет, какъвто ние нямаме. Ние имаме някакво ученическо съчинение с розови фантазии на финансовия министър Асен Василев, в което няма нито една реалистична цифра – нито на приходите, нито на разноските.

 

Националната сигурност зависи от народен консенсус по целите на страната, какъвто ние нямаме. Ние имаме няколко външни политики, които се сменят съгласно това кой е отпред на кабинета, кой управлява външно министерство, кой е президент, кой е консултант на премиера...

 

Хайде да бъдем почтени и откровени:

 

Няма по какъв начин да твърдим, че страната ни е надеждно предпазена, когато небето ни се пази от непознати страни. И ще продължи да бъде по този начин, даже когато дойде първият от митичните към този момент F-16, плануван за 2025 година Просто тъй като един или осем F-16 пролет не вършат. Когато армията ни страда от продължителен дефицит на фрагменти и липса на обикновени отбранителни качества. Когато няма качествени фрагменти, които не са приключили руски университети и мисленето им не е спряло в 80-те години на предишния век. Когато и дребното въоръжение, с което разполагаме, е безнадеждно остаряло или негодно за приложимост.

 

Няма за какво да се чудим, че вратите на Шенген са трайно затворени за нас, когато всеки ден стотици незаконни мигранти пресичат гладко границата ни. А ние разбираме за тях инцидентно – когато те катастрофират по някоя автомагистрала или в центъра на София. Просто Австрия и Нидерландия на сълзи не имат вяра. И колкото по-бързо го разберем, толкоз по-добре.

 

Няма по какъв начин да бъдем пълноправен член на НАТО и Европейски Съюз, в случай че изпълняваме техните условия единствено на хартия, разчитайки на някакви нищо незначещи заявления. Във времената на два непредвидими военни спора делата имат значение, не думите. А, делата ги няма тъй като армията ни не е усвоила базовите армейски качества присъщи на актуалните военни формирования от Европейски Съюз и НАТО.

 

Затова когато и да падне това държавно управление, все ще е късно. Провалът е във всички области и няма никакъв късмет нещата да се трансформират. И по тази причина ние от Има Такъв Народ поддържаме и ще поддържаме всеки избор на съмнение, без значение на каква тематика е.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР