Тук сме, за да изразим преди всичко нашата солидарност с

...
Тук сме, за да изразим преди всичко нашата солидарност с
Коментари Харесай

И Ерусалим зове за мир в Украйна

" Тук сме, с цел да изразим на първо място нашата взаимност с народа на Украйна , който страда от тази ужасна война, която въобще не можем да разберем и оправдаем ", споделя пред АП латинският патриарх на Ерусалим Пиербатиста Пицабала.

Той взе участие междурелигиозна демонстрация в сърцето на Ерусалим, в която участваха еврейски, християнски, мюсюлмански и друзки религиозни водачи.

Молитвата им за мир в Украйна се състоя на алегорично място - Московския площад, пред постройката на Руската православна черква .
 Войната е разселила 6,5 млн. души в Украйна
Войната е разселила 6,5 млн. души в Украйна

Мащабът на човешките премеждия надалеч надвишава всеки проект за най-лош сюжет

На портата на комплекса беше залепено писмо до Московския и съветски патриарх Кирил, подписано от 150 религиозни водачи от целия свят. В документа съветският патриарх се приканва да употребява въздействието си върху Кремъл.

" С оглед на околните Ви връзки с президента Владимир Путин Ви призоваваме да поискате от него да предприеме незабавни стъпки за деескалация на спора ", се споделя в него.

" Религията би трябвало да бъде мощ за мир, не ѝ позволявайте да играе във войната на народите ", разяснява равин Алон Гошен-Готщайн.
 Организация на обединените нации: 925 цивилни са починали във войната в Украйна
Организация на обединените нации: 925 цивилни са починали във войната в Украйна

1496 души са ранени

Той споделя, че когато е била отправена молба за среща с водачите на Руската православна черква, на междурелигиозната група е било казано, че те се молят . " Нека Бог да чуе молитвите им и да се молят за вярното нещо ", добави Алон Гошен-Готщайн.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР