Тук сме и това е ясен знак, че държавата продължава

...
Тук сме и това е ясен знак, че държавата продължава
Коментари Харесай

Министър Карамфилова: Държавата стои зад решението за подкрепа на бедстващото население

Тук сме и това е явен знак, че страната продължава да стои зад решението за поддръжка на бедстващото население “.

Това сподели министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова в село Каравелово, където отиде дружно с министъра на районното развиване Иван Шишков и на земеделието Явор Гечев, с цел да се срещнат със обстановката в селата Богдан и Каравелово, където е оповестено отчасти бедствено състояние.

„ Изпратила съм екипи на Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “ – Пловдив, с цел да дежурят през идващите дни по притоците на реката “, сподели още министърът и добави: „ Необходимо е наблюдаване на място, с цел да се разпознават спомагателни ограничения и взаимно с Министерството на земеделието да се подхващат съответни и бързи дейности, при положение на нужда. Национален институт по метеорология и хидрология следи и на страницата има настояща информация – упованията са за минимални превалявания, снежната завивка е минимална и след понеделник ситуацията се успокоява. Няма заплаха от бедствени феномени, а в случай че има – незабавно ще се подхващат съответните дейности “.

„ Сега приказваме за дълготрайни вложения с обществени средства, което изисква транспарантни процедури и ясно съблюдаване на разпоредбите. В началото при бедствието предприехме незабавни дейности, които Законът за водите разрешава “, сподели Росица Карамфилова в отговор на въпроси на медиите за какво не може по-бързо да се подхващат дейности. Тя напомни, че след бедствието предходната година са били обходени рисковите сектори и един от тях е бил точно тук при реката. Нападалите дървета са били почистени от общината, само че в този момент трябват още дейности за разчистване на наносите, породени от течения и поради откоса на реката.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР