Тук Sky News описва четирите най-важни момента от първата част

...
Тук Sky News описва четирите най-важни момента от първата част
Коментари Харесай

Четири най-важни момента от новата поредица на The Crown

Тук Sky News разказва четирите най-важни момента от първата част на последния сезон.

Внимание, спойлери напред.

Автомобилната злополука

Докато продуцентите на The Crown обявиха предходната година, че няма да покажат автомобилната злополука в Париж, при която починаха принцеса Даяна, Доди ал Файед и неговият водач Анри Пол, фенът се сблъсква с преследването на папараците тунела Pont de l'Alma в границите на първите две минути от епизод едно.

Катастрофата не е пресъздадена, само че фенът чува скърцането на спирачките и строшаване на стъкло. Мотоциклетите, преследващи Даяна и Доди, стопират и по-късно се виждат сините мигащи светлини на колите за незабавна помощ.

Короната: Принцеса Даяна и Доди Файед вижда се в фотоси от първи взор на финалната серия

Изображение: Елизабет Дебики като принцеса Даяна в шестата и последна серия на The Crown. Снимка: Netflix

Първите четири епизода, пуснати тази заран, обгръщат осемте седмици преди гибелта й през август 1997 година, както и влошаващите се връзки с папараците и връзката й с Доди ал Файед.

Въпреки че светът е осведомен с шокиращите събития, довели до и след гибелта на принцесата, нищо не понижава въздействието от гледането на злополуката и последствията от нея, пресъздадени за високопарна телевизия.

Призракът на Даяна… и Доди

Това беше една от тематиките на противоречивия сериал преди частичното стартиране на шестия сезон - призракът на Даяна се появява не един път, а два пъти както на Чарлз, по този начин и на кралицата.

В самолета за у дома от събирането на тялото на Даяна в Париж, принцесата се появява против Чарлз за финален покъртителен диалог.

Изображение: Халид Абдала като Доди Файед в шестата и последна серия на Короната. Снимка: Netflix

Той й споделя: „ Винаги си била най-обичаната от всички нас “, преди тя да каже, че го е обичала „ толкоз надълбоко, толкоз мъчително “.

Призракът й се завръща по-късно в епизод четири, с цел да утеши кралицата.

Разговорът им е по-малко прочувствен, като монархът отбелязва: „ Най-накрая успяхте да преобърнете мен и тази къща с главата надолу. “

Изображение: Елизабет Дебики като Принцеса Даяна и Халид Абдала като Доди Файед в шестата и последна серия на Короната. Снимка: Netflix

Тя прибавя, че изливането на тъга от обществеността след гибелта на Даяна е „ нищо по-малко от гражданска война “.

Но освен призракът на Даяна участва – Доди ал Файед се завръща от мъртвите с цел да организира диалог с татко си, Мохамад.

Те се молят за амнистия един от различен, откакто Мохамад се помири с обстоятелството, че е имал „ несправедливи упования “ към сина си.

Принц Уилям изчезна

Докато възнамерява погребението на Даяна с тогавашния министър-председател Тони Блеър, принц Чарлз е осведомен, че младият принц Уилям е липсващ.

Изображение: Доминик Уест като принц Чарлз, с Руфъс Кампа и Ффлин Едуардс като Уилям и Хари в шестата и последна серия на Короната. Снимка: Netflix

Мащабна издирвателна интервенция, включваща принц Хари, претърсва земите към Балморал през по-голямата част от деня, преди да забележим принц Уилям да се връща към замъка под проливния дъжд след 14 часа липса.

< p> Неговата кипяща тъга и тежестта да бъде бъдещият крал са явни в тази първа част, като кулминационната точка на четвъртия епизод е, че принц Филип го поддържа, до момента в който върви зад ковчега на Даяна.

Даяна против кралското семейство

p>

Влошаващите се връзки сред Даяна и Чарлз – както и останалата част от кралското семейство – са изцяло показани в първата част от шести сезон.

Изображение: Имелда Стаунтън като кралицата в шестия и финалната серия на The Crown. Снимка: Netflix

Разведената двойка взе участие в съперничещи медийни брифинги в опит да завоюва обичта на публиката във войната на Уелс - Чарлз е гневен в първия епизод, когато 50-ият рожден ден на Камила Паркър-Боулс е помрачен от фотоси от Даяна празник с Ал Файедов.

Среща на по-широкото кралско семейство се ядоса, когато беше принудена да приказва за процъфтяващата връзка на Даяна с Доди, като кралицата я наричаше с неуважение „ това момиче “.

< p> Дори след гибелта си, кралицата споделя, че Даяна е била „ индивидът, който ми аргументи най-вече болежка “ и е желала нейното заравяне да бъде „ фамилен въпрос на Спенсър “.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР