Тук пак ще има паметник - този надпис беше изписан

...
Тук пак ще има паметник - този надпис беше изписан
Коментари Харесай

Ваня Григорова започна кампанията пред ПСА, Митрофанова положи цветя в Лозенец

" Тук отново ще има монумент " - този надпис беше изписан от Мая Манолова, Ваня Григорова и Георги Кадиев върху оградата към демонтирания Паметник на руската войска в София на 9 май.

Денят на Европа, който в Русия се празнува като Ден на успеха, съответства и с деня преди началото на предизборната акция в България.

Тримата се явяват на вота и за народни представители, и за евродепутати.

" С всички законови средства ще ги принудим да го възстановят отначало и да го качат на постамента, откъдето го смъкнаха нелегално. Ще има потърсена отговорност за всички вандали, за всички талибани от партиите на сглобката ", разгласи Мая Манолова пред публицисти под мощния дъжд в София.

Двете с Григорова опитваха и да слагат червени рози сред ламарините на огражденията пред ПСА - мястото, което обичайно привличаше русофилите за отдаване на респект към руската войска.



Междувременно съветският дипломат Елеонора Митрофанова се появи на честванията на 9 май пред Братската могила в кв. " Лозенец ", измежду червени флагове със сърп и чук и хора с тениски с надпис " Съюз на съветските социалистически републики ".

Въпреки формалната възбрана на шествието на така наречен Безсмъртен полк, няколко десетки души с едноименен транспарант въпреки всичко се излязоха по улиците на София.

Част от тях се засякоха и разговаряха с президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова, които полагаха цветя пред Паметника на незнайния боец в центъра на столицата.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР