Тук оплакванията от необичайно студеното време заглъхват. Във въздуха вибрират

...
Тук оплакванията от необичайно студеното време заглъхват. Във въздуха вибрират
Коментари Харесай

Зелена светлина: концерт с музикални инструменти от лед

Тук недоволствата от извънредно студеното време заглъхват. Във въздуха вибрират само чистите и ясни тонове от леда, придобил формата на музикални принадлежности.

Четирима норвежки музиканти изнесоха най-северния мразовит концерт при температура на въздуха минус 12 градуса по Целзий.

Основната част от творбата беше наречена " Спомените на океана ". Звуците от мразовит ксилофон, ледена тръба и ледено чело се сляха в обща мелодия, отдадена на апела на организацията " Грийнпийс " за запазване най-малко на 30 % от общата повърхност на океаните до 2030 година

Инструментите, направени от парчета океански лед, бяха същинско предизвикателство за уменията на музикантите. Нека не забравяме, че те въпреки всичко са норвежци. И че са уверени в силата на положителната идея, поради която изтърпяха студа.

Виртуозното северно осъществяване сигурно прогони досадните ежедневни мисли и накара доста хора по света да чуят и осмислят данните, че през април междинната температура арктическият регион е изгубил рекордно количество ледове, а междинната температура там е била с осем градуса по-висока от естествената.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР