Тук няма коронавирус, а футболният сезон стартира по план -

...
Тук няма коронавирус, а футболният сезон стартира по план -
Коментари Харесай

Таджикистан - страна без коронавирус и с футбол

Тук няма ковид, а футболният сезон започва по проект - това не е фантазията на всеки европеец, а действителна обстановка.

За множеството от нас Таджикистан е по-скоро нещо доста далечно. Съществува, само че не сме сигурни тъкмо къде. Всъщност страната се намира в централна Азия и е някогашна руска република. А от през днешния ден (4 април) е една от дребното, в които се играе футбол!
Там, където футболът не стопира макар страха на играчите Или когато страната не желае да изпусне властта...
Местното състезание стартира по проект. Паника поради ковид няма. По простата причина, че и вирус няма. Между деветте милиона поданици не е регистриран нито едни с COVID-19.

Първият мач от сезона по традиция дефинира супершампиона на страната. " Истиклол " - първенецът в последните 6 години, победи с 2:1 " Худжанд " и подвигна своята девета Суперкупа на Таджикистан.

Срещата, по рекомендация на Световната здравна организация, се игра без аудитория, а на трибуните беше разпънат транспарант, който гласеше: " Стоп ковид! ".



Така Таджикистан се трансформира в четвъртата страна, в която сега се играе футбол, след Беларус, Никарагуа и Бурунди (и в трите страни има регистрирани инфектирани с коронавирус).

Всъщност самото състезание стартира в неделя (5 април) с три мача. Много евентуално е имената на десетте тима, които ще се борят за купата, да не ви приказват нищо. За в този момент техните срещи се излъчват единствено по локалната държавна телевизия. Това е добре пристигнало за почитателите им, които няма да бъдат позволени на трибуните.

Но от таджикистанската футболна федерация се надяват, че в този миг, когато съвсем всички шампионати по света са спрени, те ще могат да впечатлят зажаднелите за страсти на зеления терен почитатели.

bTV приканва: останете си у дома!
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 503 18 17 34 Света 1 180 952 64 309 63 893 243 871 Заразени* Нови Починали България 503 18 17 Света 1 180 952 64 309 63 893
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР