„Тук лежат много кости. След 140 години трудно някой ще

...
„Тук лежат много кости. След 140 години трудно някой ще
Коментари Харесай

Румен Радев: От костите на загиналите е съградено скелето на българската свобода

„ Тук лежат доста кости. След 140 години мъчно някой ще каже кои са български, кои са съветски. Но от тези кости е съградено скелето на българската независимост, на съветската и българската бойна слава”, съобщи президентът Румен Радев по време на тържествените празненства на връх Шипка във връзка националния празник на България – 3 март.

„ Шипка е капитал от историческо достолепие, който няколко хиляди доблестни мъже завещаха на всички нас, потомците, и който ние не трябва да пилеем”, сподели още Радев.

„ Скъпи сънародници, през годините в августовските жеги и мартенските виелици, вие бяхте тук, даже когато политиците ги нямаше, тъй като вие знаехте, че с вашето наличие и респект скрепявате историческата истина. Защото вие, млади и остарели, сте опълченците на историческата истина, които не допуснахте тя да бъде поругана и низвергната”, сподели президентът.

Той благодари на всички българи, след което насочи благодарности към Патриарх Неофит и Руския Патриарх Кирил.

„ Благодаря за мъдрите думи, за признателността и благодарността и за християнския дух, който помни, само че и прости, който осмисля свободата и възвисява индивида. Християнският дух, в който саможертвата е път към свободата, така както хекатомбата на Шипка отвори вратите за нашето национално освобождение”, добавя Радев.

Той отдаде респект и безконечна благодарност на воините, починали за свободата на България.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР