Тук говорим за два клуба. Единият отбор се казва ЦСКА-София,

...
Тук говорим за два клуба. Единият отбор се казва ЦСКА-София,
Коментари Харесай

Пенев: Без кибиците от дървеното Гриша Ганчев нямаше да е в ЦСКА

" Тук приказваме за два клуба. Единият тим се споделя ЦСКА-София, другият се споделя ЦСКА 1948. Феновете постоянно са били в поддръжка на тима, във връзка с тях в това изявление ги нарекоха „ кибиците от дървеното “. Без тези „ кибици от дървеното “, Гриша Ганчев нямаше да е в ЦСКА. Да не се отклонява вниманието от проблемите. Без да си поставям медали, към този момент няколко пъти им спасих неверното ръководство и неправилните решения. Отново, единствено за три месеца. Какво получавам – непризнателност ". Това съобщи Любослав Пенев при формалното си показване като треньор на ЦСКА 1948 през днешния ден, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Договорът на Пенев с ЦСКА 1948 е за две години
Пенев води ЦСКА-София в края на сезон 2020/21, когато завоюва Купата на България с " алените ", само че при започване на идната акция си потегли от " Българска войска ", а отпред на отбора застана Стойчо Младенов, като Пенев не спести рецензии към своя сътрудник. " Няма никакво оскърбление, всеки си носи отговорност. Поемам тима, имаме единствено девет дни за подготовка, играем полуфинал с Лудогорец, тимът с най-голям бюджет и привилегии в България. Полуфинал, съвършен мач, отиваме на край и печелим купата. Завършваме шампионата по отговарящ метод, плейофът го изиграваме съвършено, съвършено свършена работа. Феновете са наясно, че това е едно режисирано изявление от него, скалъпена история с доста погрешни неща. Има и някои истини. Например, че след лагера в Банско щяха да спукат топката, след лагера в Турция доста травми, не знам какви са аргументите. Това е работа на старши-треньора и кондиционния треньор. Със същите футболисти завършихме съвършено шампионата и спечелихме купата, в случай че по-късно има хора, които не знаят по какъв начин да си правят работата, това е обособен въпрос ", сподели новият ментор на ЦСКА 1948.

Пенев, който е подписал контракт за две години с клуба, разкри за какво е приел предлагането на управлението на ЦСКА 1948. " Основното, което за мен е значимо, е, че тимът желае да развива професионален футбол, желае да се развива и надгражда, работи професионално и има високи цели. Това е извънредно значимо, постоянно идната година ти да бъдеш на по-високо равнище. Целите на управлението на високи, а моите са още по-високи. Винаги слагам най-високите цели, в случай че успеем доста добре, в случай че не успеем – продължаваме. Много е значимо играчите да имат нрав на спечелили ", разяснява Пенев.

Запитан каква реакция чака от почитателите на ЦСКА-София, той отговори: " Убеден съм, че ще бъдат позитивни. След като не съм желан в един клуб, няма по какъв начин да работя там. Това е доста ясно и тъкмо. Да се връщам ли обратно 10 месеца? Аз бях изпъден. Окей, решение на управлението, не беше най-хубавото, по този начин са решили. Аз съм експерт, обичам футбола и обичам да работя. Преди 10 месеца някой отбрани ли ме? В 12 през нощта? Нямам спомен някой да ме е защитил. Обичам да работя, в този момент ще работя за различен клуб. Не би трябвало да има нито ядосани, нито афектирани. След като не ме желаят, аз ще се оправям самичък ", съобщи някогашният национал.

Днес публично бе показан и новият треньор на дубъла на ЦСКА Валентин Илиев. " Вальо и Любо ще бъдат в клуба, до момента в който те решат. Даваме им цялостна независимост да работят, да имат време, да развият своите визии и визии, да гонят задачите, които слагаме дружно. Естествено, не можем да ги спрем, в случай че те решат да си тръгнат ", сподели изпълнителният шеф на клуба Добрин Гьонов. " Днес е един специфичен ден, защото две знакови и емблематични фигури поемат двата тима на ЦСКА. Надявам се, че ще успеем да реализираме задачите, които си слагаме ", сподели още той. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР