Тук човекът е дълбал достатъчно. Добивал е камък, рушейки скалите.

...
Тук човекът е дълбал достатъчно. Добивал е камък, рушейки скалите.
Коментари Харесай

Зелена светлина“: Когато каменната кариера се превърне в писта

Тук индивидът е дълбал задоволително. Добивал е камък, рушейки скалите. И след това е изоставил мястото. Дошло е време да се вземат ограничения. И вместо да човърка в земята, индивидът може да се плъзне по нея. Красиво, ловко - с уейкборд.

Мястото е каменна кариера в Каринтия, Австрия. Хората са го изоставили от пет години. Машините им са напуснали региона, а в изкопите се е събрала чиста планинска вода. Природата като че ли е провокирала трима фенове на уейкборда да преоткрият този регион. И те са го създали.

Професионалисти са, проличава си. Австриецът Доминик Хернлер, германецът Феликс Геортий и американецът Паркс Бонифай са участниците в прелестно снимания театър посред каменоломната.

И не, това към този момент не е каменоломна, а невероятна писта за рискови карачи. Превърната е в такава от уейкбордистите и техните екипи. Използвали железни огради, остарели гуми, огромни части скали и всевъзможни подръчни материали, с цел да оформят трасето.

Получило им се е. Определено. Но това каране не е самоцел. Парадоксално е, че рисковите осъществявания навеждат на хрумвания оттатък зрелищните фрагменти, потапят мислите в бистрите водоеми и ги издигат към скалистите върхове. Спектакълът припомня за следващ път, че природата умее да се възвръща, а индивидът рано или късно се научава да прави оценка тази нейна дарба.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР