Туитър се извини днес за кибератаката, при която бяха атакувани

...
Туитър се извини днес за кибератаката, при която бяха атакувани
Коментари Харесай

Туитър се извини за кибератаката

Туитър се извини през днешния ден за хакерската атака, при която бяха атакувани профили на известни персони и политици, съобщи Агенция Франс Прес.

Социалната мрежа съобщи, че хакерите, направили офанзивата, са изманипулирали сполучливо дребен брой от нейните чиновници. Туитър съобщи, че си дава сметка за удара по репутацията си, породен от офанзивата. Туитър посочи, че при нападението хакерите са атакували 130 профила и са съумели да обхванат в 45 от тях благодарение на принадлежности, до които имат достъп само екипите за вътрешна поддръжка.

Профилите в Туитър на редица звезди и компании бяха хакнати, с цел да бъдат излъгани почитателите им с биткойни

Броят на хакнатите профили е извънредно дребен спрямо броя на всички профили в Туитър, само че измежду тях са профилите на персони като претендента за президент на Съединени американски щати Джо Байдън, някогашния американски президент Барак Обама, създателя на Амазон Джеф Безос, ръководителят на Тесла Илон Мъск и създателя на Майкрософт Бил Гейтс.

"Срамуваме се, разочаровани сме и съжаляваме. Знаем, че би трябвало да си върнем вашето доверие и ще подкрепим всички старания виновните " да си понесат отговорността ", съобщи Туитър.

Хакерите, направили офанзивата против профилите в Туитър, изглеждаха желаеха да създадат бързи пари, в случай че се съди по метода им на деяние. Те разгласиха в хакнатите профили известие, призоваващи останалите консуматори на Туитър да изпратят биткойни на посочени от тях адреси с заричане да получат двойна стойност в подмяна. Според уеб сайтове, профилирани в следене на преводи с биткойни, обявиха, че хакерите са получили към 100 хиляди $ под формата на биткойни.
Туитър съобщи през днешния ден, че от осем от хакнатите профили са били източени данни, които нормално са налични единствено на потребителя на съответния профил.

Туитър съобщи, че благодарение на инструментите, с които са се сдобили хакерите, те са съумели да преминат през бариерата за двойно идентифициране, която подсигурява сигурността на профила и не разрешава достъпа до него просто с вписването на ключова дума. Това деяние, което е обект на следствие от Федералното бюро за следствие (ФБР), слага началото на спор за сигурността на обществените мрежи, няколко месеца преди президентските избори в Съединени американски щати.

ФБР стартира следствие на хакването на сметки в Туитър

Туитър не разкри детайлности нито за чиновниците си, забъркани в офанзивата, нито за самоличността на хакерите.

Според в. "Ню Йорк таймс " в основата на хакерската атака е тайнствен хакер с название "Кърк ", който е разполагал с вътрешен достъп.Информацията, събрана от американския ежедневник, по-скоро отхвърля тезата, че офанзивата е дело на някоя страна или на известна хакерска организация. Атаката е осъществена от група младежи, един от които към момента живее при майка си, които са общували между тях поради обсебеността си с потребителските имена, сложни за хакване, написа "Ню Йорк таймс ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР