Туитър са изтрили повече от 170 000 профила, за които

...
Туитър са изтрили повече от 170 000 профила, за които
Коментари Харесай

Туитър изтри 170 000 профила, свързани с кампанията за влияние на Китай

" Туитър " са изтрили повече от 170 000 профила, за които обществената мрежа споделя, че са свързани с акциите за въздействие на китайската страна, фокусирани върху митингите в Хонконг, COVID-19 и митингите на Съединени американски щати по отношение на Джордж Флойд, оповестява " Гардиън ".

Компанията посочи, че 23 750 съществени профила - и 150 000 профила " усилватели ", които укрепват наличието, оповестено от тези съществени сметки, са отстранени от платформата, откакто са били свързани с акция за въздействие, провеждана от Китайската национална република.

Изследователи от Австралийския институт за стратегическа политика са открили, че макар че достъпът до " Туитър " в Китай да е блокиран, акцията е ориентирана към китайско говорящите аудитории отвън страната " с желанието да повлияе на усещанията по основни въпроси, в това число митингите в Хонконг, живеещия в заточение китайски милиардер Гуо Венгуй и в по-малка степен COVID-19 и Тайван ".

Изследователите са анализирали 348 608 изявления в " Туитър " сред януари 2018 година и април 2020 година и са открили, че множеството туитове са оповестени в работно време в Пекин сред понеделник и петък и съвсем липсват през почивните дни.

Туитовете нормално са съдържали фотоси с текст на китайски език, като откривателите са открили, че главната цел на акцията са били хората, живеещи в Хонконг, последвани от по-широка китайска диаспора.

По-голямата част от профилите (78,5%) не са имали почитатели, а 95% имат по-малко от осем почитатели, само че тези сметки са имали високо равнище на ангажираност, въпреки и не органично. Това сочи към потреблението на търговски бот мрежи, се споделя в изследването. Общо 156 туита от профили без почитатели са получили повече от 50 лайкове, а 26 туита от сметки без почитатели са били ретуитнати повече от 10 пъти.

Една ат тактиките, която откривателите са следили в профилите, които са били изключени от набора от данни, е била постоянни по-стари профили, които са били хакнати или закупени и по-късно употребявани като част от акцията.

Например един профил е трансформирал фотографията си от мъж от Бангладеш на китайка и внезапно е минал към издание на китайски срещу митингите в Хонконг.

Според откривателите изменени профили във " Facebook " са съдействали за забележителна част от следената там активност.

Основните тематики на туитовете са били, че протестиращите в Хонконг са правили насилствени дейности, а Съединени американски щати са се намесвали в протестите; обвинявания за Гуо Венгуй; изборите в Тайван; и хвалба за реакцията на Китай против пандемията от COVID-19.

Въпреки премахването на тези профили, откривателите са открили, че акциите са траяли както в " Туитър ", по този начин и във " Facebook " посредством изменени профили, както и нови.

Сега фокусът се е насочил към митингите " Животът на черните има значение " в Съединени американски щати, обвинявайки страната в " двуличие поради рецензията на реакцията на полицията на митингите в Хонконг, до момента в който личната им полиция и войскиизползват принуждение против митингите, и предизвестява протестиращите в Хонконг да не мислят, че могат да разчитат на Съединени американски щати за поддръжка против националните ползи на Китай ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР