Туитър премахва милиони подозрителни акаунтиТуитър възнамерява да премахне десетки милиони

...
Туитър премахва милиони подозрителни акаунтиТуитър възнамерява да премахне десетки милиони
Коментари Харесай

Туитър премахва милиони подозрителни акаунти
Туитър възнамеря

Туитър отстранява милиони подозрителни сметки
Туитър има намерение да отстрани десетки милиони подозрителни сметки, които може да са основани за разпространяването на подправена информация, оповестява вестник „ Ню Йорк Таймс “.

Много консуматори на Туитър особено усилват броя на своите почитатели благодарение на боти, с цел да покачат известността и престижа на своя микроблог. Това уголемява тяхното въздействие в интернет пространството и може да им донесе облаги от реклама. Тези автоматизирано създавани сметки се продават за пари.

Туитър разгласи война на подправените почитатели и още от четвъртък счита да стартира огромна акция за тяхното унищожаване. Социалната мрежа не е показала точния брой на сметките, само че по данни на „ Ню Йорк Таймс “ става дума за „ десетки милиони “. Така общият брой на сметките може да се свие с 6%.

„ Не желаем да тласкаме потребителите към покупката на подправени сметки за изкуствено увеличение на броя на почитателите, тъй като това не е точния аршин за нечие въздействие в света или в платформата “, съобщи вицепрезидентът на Туитър Дел Харви. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР