Туитър премахна хиляди акаунти, свързани с Египет, Хондурас, Индонезия, Саудитска

...
Туитър премахна хиляди акаунти, свързани с Египет, Хондурас, Индонезия, Саудитска
Коментари Харесай

Туитър махна хиляди акаунти, свързани с Египет, Хондурас, Индонезия и др.

Туитър отстрани хиляди сметки, свързани с Египет, Хондурас, Индонезия, Саудитска Арабия и Сърбия с аргумента, че или следват инструкции на държавното управление, или прокарват проправителствено наличие, съобщи Ройтерс.

Туитър и на другите обществени медии са под напън да разчистят дезинформацията и хейтърското наличие от платформите си, откакто злоупотребите, свързани с епидемията от ковид привлякоха вниманието върху техните дейности.

Туитър съобщи, че сметките са отстранени, тъй като нарушават политиката на компанията и съставляват целеустремен опит да се компрометира публичното говорене, написа Българска телеграфна агенция.

Свалени са 2541 акаунта на основаната в Египет мрежа " Ел Фагр ", тъй като тя основала подправени сметки за размножаване на сериозни материали за Иран, Катар и Турция. " Външна информация, която получихме, изрично свидетелства, че тя следва указания на египетското държавно управление ", посочи Туитър.

Премахнати са също 5350 акаунта, свързани със саудитска Арабия, опериращи от разнообразни страни, като Египет и ОАЕ, чието наличие е хвалебствено за саудитското управление и сериозно за интензивността на Катар и Турция в Йемен, както и общо 8558 акаунта, работещи за промотиране на ръководещата партия в Сърбия и нейния водач. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР