Туитър политиката на Тръмп оказва влияние върху финансовите пазари ©

...
Туитър политиката на Тръмп оказва влияние върху финансовите пазари ©
Коментари Харесай

JP Morgan ще следи влиянието на тиутовете на Доналд Тръмп върху финансовите пазари

Туитър политиката на Тръмп оказва въздействие върху финансовите пазари

© Joshua Roberts Доналд Тръмп туитва от ден на ден и това се отразява на пазара с облигации. Това беше изключително очевидно през август, към туитовете му за комерсиалната война и Федералния запас. Опитвайки се да мери въздействието на късите известия на Тръмп върху финансовите пазари, JP Morgan сътвори показателя Volfefe. Чрез него се проучва до каква степен и по какъв начин туитовете на президента оказват въздействие върху неустойчивостта на лихвените проценти в Съединени американски щати, написа CNBC.

Volfefe

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Името на показателя идва от известния и към момента мистериозен туит на Тръмп от края на май 2017 година - covfefe. Индексът Volfefe мери придвижването на съмненията на лихвите по 2-годишните и 5-годишните американски облигации.

Туитовете на Тръмп по отношение на пазарите най-често се занимават с търговията и финансовата политика, като основните думи включват " Китай ", " милиард " и " артикули ". Тези туитове все по-рядко получават удобни отговори като лайкове или ретуити от почитателите на президента.

Създателите от JP Morgan споделят, че показателят не дава изцяло точни резултати, " защото огромна част от туитовете на президента са съсредоточени върху Федералния запас и комерсиалното напрежение и на първо място те влияят върху краткосрочните стопански резултати и върху Фед ".

Политика с туитове

От избирането му през 2016 година приблизително дневно Тръмп е разгласил по над 10 туита. Те са достигали до публика от 64 млн. души, колкото са и почитателите му.

Повечето от туитовете на Тръмп са от 14:00 на обед, само че той постоянно туитва и в 03:00, което съгласно специалисти може да докара до промени във финансовите пазари.

Според JP Morgan от към 4000 туита на президента, оповестени по време на пазарната търговия от 2018 година досега, едвам 146 са въздействали на финансовите пазари. От Bank of America настояват, че дните, в които той е по-активен в Twitter, водят до спад на фондовите тържища.

Ефекти

Активността на Тръмп и неговите изявления нормално имат отрицателен резултат върху Китай и Федералния запас, само че пък оказват позитивен резултат върху фондовия пазар като цяло. От президентските избори през 2016 година водещият борсов показател на Уолстрийт - Dow Jones, е повишен с 42%, а от встъпването му в служба - с 31%, написа CNBC.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР