Туитър не пожали и Белия дом. Социалната платформа маркира и

...
Туитър не пожали и Белия дом. Социалната платформа маркира и
Коментари Харесай

Туитър поряза и Белия дом

" Туитър " не пожали и Белия дом . Социалната платформа маркира и препубликувано от Белия дом известие на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в профила му в обществената мрежа, което нарушава разпоредбите на платформата.

Това е нова ескалация на разногласието сред " Туитър " и Тръмп, който има повече от 80 милиона почитатели . Тръмп всеки ден употребява " Туитър ", с цел да афишира политически решения, да нападна съперници и да разяснява вести.

По-рано през днешния ден обществената мрежа маркира известие на американския водач. " Туитър " стимулира решението си с това, че нарушава политиките им " по отношение на възхваляването на принуждение, основано на историческия подтекст в последното изречение ". Допълва се, че известието по отношение на насилието поради гибелта на чернокожия Джордж Флойд носи " риск да въодушеви сходни дейности през днешния ден ". Социалната мрежа резервира достъпа до известието.

Тръмп написа, че " главорези " не почитат паметта на Флойд и че когато " грабежите стартират, стрелбата стартира ".

Администрацията на Тръмп реши да разгласява същото известие на формалния профил на Белия дом . " Туитър " обаче и тук реагира.

a screen shot that says so much about where we are right now pic.twitter.com/JV8WZDsGOz
— Oliver Darcy (@oliverdarcy) May 29, 2020
Директорът на обществените медии в Белия дом Дан Скавино нападна обществената мрежа с думите, че " Туитър " е цялостен с нелепости - от ден на ден хора стартират да го осъзнават ".

Вчера Тръмп се подписа под декрет за цензуриране на обществените мрежи , който обаче съгласно специалисти няма да влезе в действие без разрешението на Конгреса и евентуално ще бъде оспорван в съда.

Според Тръмп обществените платформи са опасност за свободата на словото.

Преди дни Тръмп упрекна " Туитър " в интервенция в президентските избори, откакто обществената мрежа дефинира като съмнителни изказванията му , че гласуването по пощата води до измами.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР