Туит на бившия президент на САЩ Барак Обама след шествието

...
Туит на бившия президент на САЩ Барак Обама след шествието
Коментари Харесай

Позицията на Барак Обама за Шарлотсвил стана най-харесвания туит в историята

Туит на някогашния президент на Съединени американски щати Барак Обама след шествието във Вирджиния на последователи на концепцията за предимство на бялата раса се трансформира в най-харесваното обръщение, поствано в миналото в " Туитър ".

" Никой не е роден с ненавист към различен човек поради цвета на кожата, произхода или религията му ", написа Обама в събота, цитирайки починалия южноафрикански водач Нелсън Мандела, който той дефинира като собствен " персонален воин ".

Туитът беше оповестен, откакто 32-годишната Хедър Хейър, протестираща против бялото националистическо шествие в Шарлотсвил, бе убита от кола, врязала се в група контрадемонстранти.

" No one is born hating another person because of the color of his skin or his background or his religion... " pic.twitter.com/InZ58zkoAm
— Barack Obama (@BarackObama) 13 август 2017 година
Посланието от 44-ия и първи негър президент на Съединени американски щати е било харесано над 3 милиона пъти до през днешния ден, което го прави най-харесвания до момента туит, съгласно статистиката на обществената мрежа. То е било ретуитнато 1,2 милиона пъти.

Под известието има фотография на Обама, поздравяващ група дребни деца, които го гледат от прозорец.

След първия туит някогашният президент на Съединени американски щати популяризира още цитати от автобиографичната книга на Мандела " Дългият път до свободата ".

" Хората би трябвало да се научат да ненавиждат и в случай че могат да се научат да ненавиждат, могат да се научат и да обичат, тъй като обичта извира по-естествено от човешкото сърце, в сравнение с нейната диаметралност ", гласи един от тях.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР