TUI AG се подготвя да увеличи броя на самолетите си

...
TUI AG се подготвя да увеличи броя на самолетите си
Коментари Харесай

След фалита на Thomas Cook: Най-големият играч търси самолети, за да отговори на търсенето

TUI AG се приготвя да усили броя на самолетите си през зимата, с цел да посрещне повишеното търсене на пакетни почивки след срутва на английския съперник Thomas Cook Group Plc, написа Bloomberg.

Най-големият туроператор в света работи по опазване на взетите чартърен самолети, с които работи през лятото, очаквайки растеж на поръчките, съобщи основният изпълнителен шеф Фридрих Юсен. По думите му, банкрутът на английската компания - втората най-голяма в света в бранша - ще съставлява изключителна опция за останалите играчи, изключително за тези във Англия.

Пазарът на пакетните почивки е оценен на $47 милиарда годишно.

TUI е наела самолети поради прекъсването на 737 MAX на Boeing след двете съдбовни произшествия. Компанията има 15 такива.

Юсен уточни, че пазарът " към момента не е там, където би трябвало да бъде ", откакто туристическият бранш страда от забавянето на стопанските системи, изменящи се цени на петрола, мощен $ и несигурността към Brexit.

По отношение на банкрута на Thomas Cook, той сподели че, " тези, които се трансформират, ще бъдат сполучливи ".

Говорител на компанията съобщи, че сдружението не е заинтригувано в придобиването на основаната във Франкфурт самолетна компания Condor.
 Берлин избавя Condor след банкрута на Thomas Cook
Берлин избавя Condor след банкрута на Thomas Cook

Германия ще даде заем в размер на €380 милиона
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР