тудентите от Техническия университет в София се възпротивиха на решението

...
тудентите от Техническия университет в София се възпротивиха на решението
Коментари Харесай

Студенти от ТУ се обявиха срещу заповед за хибридно обучение

тудентите от Техническия университет в София се възпротивиха на решението на ректора за хибридно образование, без значение от разрастването на болестта от ковид.

За по-малко от 24 часа над 1250 студенти са се оповестили срещу заповедта, която ги задължава да участват на занятия в университета по време на пандемия. Това декларират студентите в позиция, изпратена до медиите.

Ето цялата позиция:

На 19.11.2020 година излезе заповед от ректора на Технически университет – София, съгласно която се постанова хибридна форма на образование в университета. Тя задължава студентите да участват на всички лабораторни извършения, а в това време случаите на COVID-19 в България нямат наклонност да понижават. Според учител, който преподава на компетентност КСИ, занятия, пропуснати от хора с позитивен PCR тест, ще бъдат в допълнение отработвани в несигурно образователно време. За настоящо болните не се планува онлайн вид за образование в заповедта.

Въпреки законното право на университета да наложи отчасти присъствено образование, студентите на ТУ–София считаме за аморално всеобщото излагане на заплаха. Смятаме за погрешно контактните хора, както и хора със признаци, съвпадащи с тези за COVID-19, да са задължени да излагат сътрудниците си на заплаха. Също по този начин, предходният ни опит от пролетта не ни е убедил, че лабораториите, в които ще се организират упражненията, са задоволително обезопасени.

Взимайки поради горното, показваме желанието си регламентите по Заповед № 3926/19.11.2020 година на Ректора на Техническия университет – София, проф. дн инж. Иван Кралов, да бъдат преосмислени и изменени в полза на здравето на студентите и преподавателите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР