ТТочно една година след влизането на Доналд Тръмп в Белия

...
ТТочно една година след влизането на Доналд Тръмп в Белия
Коментари Харесай

Администрацията на САЩ влезе в режим shutdown от полунощ

Т

Точно една година след влизането на Доналд Тръмп в Белия дом, Съединени американски щати оповестиха отчасти закриване на администрацията след неуспеха на основното гласоподаване на бюджета в Конгреса, оповестиха осведомителните организации.

Кризата е известна като " shutdown “ на администрацията и е 21-ата от този вид от 1981 година

В четвъртък Камарата на представителите утвърди план, за удължение на финансирането на федералното държавно управление до 16 февруари. Предложението обаче не мина в Сената –  с 50 „ за “ (на републиканците) против 49 „ срещу “ (на демократите).не му доближиха 10 гласа (от общо 100).

Така от среднощ Съединени американски щати влязоха в „ шътдаун “, първия след октомври 2013 година Тогава рецесията продължи 16 дни, засегна 850 000 чиновници и бяха изгубени 6,6 млн. работни дни, които обаче по-късно бяха платени със задна дата.

Сега държавното управление би трябвало да затвори десетки организации и да спре изплащането на заплати на стотици хиляди федерални чиновници (от общо 2,8 млн.), чиито длъжности се дефинират като „ несъществени “.

Военните, федералната полиция, митническите служби, службите за въздушен надзор, ветеринарните инспектори по храните, правосъдните чиновници няма да бъдат наранени от рецесията.

За разлика от тях националните паркове ще бъдат затворени. Спира да работи икономическата статистика. Няма да се издават позволения за минни работи, както и лицензи за експорт. Американските пощи ще продължат да работят, тъй като не се финансират от бюджета.

Ще бъдат затворени обаче военните учебни заведения, само че елементарните учебни заведения не престават да работят, защото са на щатска прехрана, не на федерална.

Не е ясно какъв брой време ще продължи сегашната рецесия. Очаква се договарянията сред двете партии в конгреса да бъдат възобновени скоростно. Несъгласията накараха президента Тръмп да отсрочи заминаването си за Флорида за празненството за първата му година в белия дом.

Белият дом употребява присъщия жанр на президента и упрекна демократите, че вземат американците за заложници.

Демократите от своя страна употребяват несъгласията към бюджета, с цел да убедят публичното мнение, че републиканците не са способни да ръководят и заслужават да изгубят парламентарните избори през ноември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР