Цюрих и Берн са най-скъпите места за живот на чуждестранни

...
Цюрих и Берн са най-скъпите места за живот на чуждестранни
Коментари Харесай

Къде по света разходите за живот за чужденци са най-високи?

Цюрих и Берн са най-скъпите места за живот на задгранични жители в Европа. Двата швейцарски града влизат в топ 10 на класацията на най-неизгодните дестинации за емигранти, изготвяна от анализаторската компания Mercer всяка година.

На първо място за 2018 година е Хонконг, следван от Токио, Цюрих, Сингапур и Сеул. Сред градовете на първите 10 места са още столицата на Ангола Луанда, която предходната година беше отличник, Шанхай, Нджамена и Пекин.

 Снимка 364726
Източник:

От друга страна най-евтино чужденците живеят в Ташкент, Тунис, Бишкек, Банджул и Карачи.

За да подредят градовете в класацията от Mercer употребяват данни за разноските за живот и за жилище на обособените места. Всяка година анализаторите вършат калкулации за над 200 места по света.

Класацията за тази година демонстрира, че измежду петте най-скъпи места за живот в Западна Европа влизат още Копенхаген, Женева и Лондон. В Източна Европа разноските са най-значителни в Москва, следвана от Санкт Петербург, Прага, Рига и Братислава.

София попада на 175-то място в листата за 2018 година, което я слага директно преди Букурещ. Малко по-надолу се подреждат Белград и Македония. По-скъпо чужденците живеят в Киев и Тирана, да вземем за пример, които се подреждат преди българската столица.

В Щатите отличник е Ню Йорк, който е на 13-та позиция. След него са още Сан Франциско, Лос Анджелис, Чикаго и Хонолулу.

 Снимка 364725
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР