Цялото възлагане на обществени поръчки ще става по електронен път

...
Цялото възлагане на обществени поръчки ще става по електронен път
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Обществените поръчки ще се възлагат по електронно от 2019 г.


Цялото възлагане на публични поръчки ще става по електронен път от началото на 2019 година Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев по време на спорен конгрес " Строителството през 2019 година - вероятности и провокации ", представен от Българска национална телевизия.

Според Дончев първоначално новата процедура ще бъде предизвикателство, само че след няколко месеца дейна приложимост ще улесни всички.

Вицепремиерът насочи апел към възложителите да разпореждат мъдро, за което законът дава опция. Това съгласно вицепремиера значи, че когато се разпорежда ремонт, би трябвало да се има поради освен цената, а да се мисли в вероятност от няколко години за това какви ще са разноските за употреба и поддръжка. По думите на вицепремиера, най-малодушният метод е възлагане на най-ниска цена. Този метод е сигурен, само че добавената стойност от него е релативно ниска, добави Томислав Дончев.

Министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова съобщи, че се чака строителство да бъде един от моторите на стопански напредък през 2019 година, тъй като ще се запазят положителните темпове на развиване в секторите " създаване на жилища " и " инфраструктура ". 2019 година ще е основна и за пътното строителство, сподели министърът и посочи, че водещ приоритет остава сигурността на пътната инфраструктура. Тя осведоми, че от началото на месеца се работи по нормативни промени за гаранционните периоди за ново строителство и при поправки на пътища.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР