Цялото семейство на волейболната легенда Евгени Иванов-Пушката е свързано със

...
Цялото семейство на волейболната легенда Евгени Иванов-Пушката е свързано със
Коментари Харесай

Семейството на Пушката – волейбол и изправителна гимнастика

Цялото семейство на волейболната легенда Евгени Иванов-Пушката е обвързвано със спорта.

Двете му дъщери играят волейбол и оказват помощ на майка си Маруся, която е експерт по гръбначни изкривявания. Тя е основател на лечебната гимнастика Heal Fit, която съчетава двигателни техники и дихателни извършения, виновни за вярната стойка, контрола и гъвкавостта на мускулатурата. На нейните групови занимания идват цели фамилии.

" Това, което прави майка ми, е доста забавно и ново”, описа в предаването „ Преди обед” по bTV по-голямата й щерка Сара, която вървеше по стъпките на татко си, само че към този момент е спряла с волейбола.

" В края на трети клас тя настоя да я запиша на тренировки, а аз не желаех, въпреки че безусловно беше израснала в залите. В седми клас взехме решение след дълги разисквания да я изпратим в спортното учебно заведение в Пловдив, защото в последните години " Марица " разви доста женския си волейбол. Иначе нямаше по какъв начин в друго учебно заведение да съчетава уроците с 5-часовите тренировки всеки ден”, описа Пушката.

" Аз от дребна съм независима, тъй че тази разлъка от родителите не ми тежеше толкоз доста. След 7 години волейбол, обаче се отхвърлих, тъй като не устоях на огромното физическо и психическо натоварване”, изясни 182-сантиметровото момиче.

Във волейболната зала остава сестра й Симона, която показа: " Не желая професионална кариера, упражнявам за дисциплинираност, развлечение и здраве”.

Баща им Евгени Иванов пък се завърна в ръководството на волейбола след 3-годишно неявяване. Преди напускането си на федерацията той отговаряше за мъжката Суперлига, а в този момент ще бъде изпълнителен шеф на новата конструкция за детско-юношески волейбол. " Предизвикателството е огромно, тъй като наред с другите проблеми, ни липсва и човешки запас. Децата избират да си стоят у дома вместо да се изпотят в залата”, сподели 48-годишният Иванов.

Той добави, че доста обича да пътува с жена си и децата, само че това лято още не са решили дали, по кое време и къде ще вървят на море.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР