„Цялото правителството трябва да си даде оставката. Това е общественото

...
„Цялото правителството трябва да си даде оставката. Това е общественото
Коментари Харесай

Румен Гечев: Цялото правителство да подаде оставка

„ Цялото държавното управление би трябвало да си даде оставката. Това е публичното мнение. Тук става дума за изцяло сбъркана политика в другите браншове на развиване на българската стопанска система, а не става дума единствено в персони на обособени министри “, съобщи депутатът от „ Българска социалистическа партия за България “ Румен Гечев преди гласуването на днешното рокади в кабинета „ Борисов 3 “.
Според него обещанието на държавното управление да оповести при започване на идната седмица икономическите ограниченията, които ще предприеме против рецесията, „ е цинично “.
„ Цяла Европа, на цялостна пара, осъществя ограниченията. Веднага реагираха държавните управления на другите страни членки в Европейски Съюз. Нашето държавно управление реагира с най-слаба държавна поддръжка “, счита той.
Гечев разгласи, че от партията им не одобряват изказванията на ръководещите, че президентът Румен Радев разединява нацията, подкрепяйки митингите в страната. „ Как ще разединява нацията? Значи да се обединим с крадците. Как да се сплоти бедният българин с чекмеджето в Бояна или в Бянка? “, попита той.
„ Защо вършиме тези промени, господин Борисов. Не сте в залата, само че всички въпроси ще са единствено към вас, до и след оставката. Кога ги планирахте? Когато чухте вътрешния глас на прозрението или нещо много оглушително ви кънти под прозорците “. С тези думи депутатът от „ Българска социалистическа партия за България “ Красимир Янков се обърна към премиера Бойко Борисов по време на дебатите за рокадите в кабинета.
Опозицията на няколко пъти укори министър-председателя, че не показва почитание към законодателната институция, отсъствайки от гласуването на персоналните промени в ръководения от него Министерски съвет.
„ Имате най-малко още толкоз провалени министри! Тях за какво не сменяте? Или ще има още траншове. А вашата оставка, по кое време? Не ми отговаряте, отговорът няма значение. Без значение е тъкмо толкоз, колкото цялата интервенция по опита ви за укрепване на рухващата ви власт “, счита Янков, който на няколко пъти употребява парламентарната естрада, с цел да призове за оставка на цялото държавно управление.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР