Цялото правителство иска отпадане на зеления сертификат“. Това заяви от

...
Цялото правителство иска отпадане на зеления сертификат“. Това заяви от
Коментари Харесай

Петков: Цялото правителство иска отпадане на „зеления сертификат“

Цялото държавно управление желае отпадане на „ зеления документ “. Това съобщи от Брюксел министър председателят.

" При нас пристигна информация, че ще има хора, които ще са там за същинския митинг. Искат зеленият документ да се махне. И ние желаеме, Изчакваме да няма риск за здравната система. По наша информация има група от хора, която ще бъде включена към този митинг единствено с цел да демонстрира противоречие с българското държавно управление. Има юаст от престъпния контингент от разнообразни региони на България. Те ще се опитат да създадат провокации. Въпрос на време е зеленият документ да отпадне. Протестирайте, само че внимавайте с другите, които са изпратени единствено с цел да вършат хулигански прояви ", предизвести той.

отговори на обвиняванията на Иван Гешев, че бюджетът за правосъдната система е понижен с 20 млн.лв. 

" Бюджетът беше разчетен доста тъкмо - до какъв предел можем да имаме недостиг. Той е 4,1. Обсъди се, че 20 млн.лв. ще се вкарат за просвета при младите учени в Българска академия на науките. За мен науката и нововъведенията са бъдещото на България.. Бюджетът за Прокуратурата е значителен и сега. Всички българи плащаме прекомерно огромна цена за правораздаването, което имаме ", разяснява той.

Министър-председателят разяснява и проблемите с високите цени на тока и газа. Според него със промените в КЕВР се върви към вярната посока.

Всички ние чакаме нещата, които желаеме, да се случат по най-бързия метод. Цените да паднат, мораториумът да отпадне. Много се веселя, че новите членове на КЕВР са експерти и самостоятелни. Чакаме в идващите две седмици да кажат какъв е планът им “, съобщи той. 

„ Февруарските фактури включиха спомагателните помощи, които бяха акумулирани от декември и януари “, напомни министър председателят и изрази вяра, че представителите на дребния бизнес да видели разлика, по отношение на януарската фактура.

„ Това ще се случи и през март. Ще има спомагателни помощи. Работи се целеустремено. В Министерство на енергетиката дават всичко от себе си. Вярвам, че ще имаме доста по-добри резултати, в сравнение с до момента “, разяснява още Петков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР