Цялото изпълнително бюро на БСП е подало оставка днес заради

...
Цялото изпълнително бюро на БСП е подало оставка днес заради
Коментари Харесай

Изпълнителното бюро хвърли оставка, Корнелия Нинова - не

Цялото изпълнително бюро на Българска социалистическа партия е подало оставка през днешния ден поради неуспеха на парламентарните избори. Това заяви в първата си обществена изява след вота Корнелия Нинова. Тя обаче разгласи, че все пак не има намерение да се отдръпва от председателския пост в партията.

" Цялото Изпълнително бюро подаде оставка. Решихме да свикаме присъствен Национален съвет за избиране на ново Изпълнително бюро. Аз няма да депозирам оставка. Бях определена единствено преди 6 месеца с гоямо болшинство, само че по-важното е, че предстоят образуване на Народното събрание, значими въпроси за ръководството, може и да се наложат предварителни избори. Не можем, да оставим партията без ръководител и да влезем в директен избор, който в идващите 3 месеца да ни извади от дейните политически процеси в страната ", съобщи Корнелия Нинова.

Тя дефинира като неточност подадената от нея оставка при предходния избирателен крах, само че но и регистрира, че този път загубата е още по-тежка.

" Поставихме си за цел да станем първа мощ, само че дори отстъпихме второто място. За нас това е тежка загуба, само че апокалиптичните картини са пресилени. Били сме в такова положение, излизали сме, тъй че обективно и рационално отчитаме загубата, само че и гледаме напред ", добави Корнелия Нинова.

Въпреки че няма да се отдръпва от позицията си, тя разгласи, че " отоворността ми е голяма и персонална ".

Корнелия Нинова изведе шест аргументи за изборния край. Първата е, че недоволните гласоподаватели са възприели Българска социалистическа партия като част от статуквото, тъй като социалистите не са се потвърдили като съпротива и опция . Втората е, че гласоподавателите са предпочели нови лица , които не са управлявали по време на прехода. Като трета причина беше посочена Коронавирус рецесията, поради която възрастните членове на партията не са отишли до урните , като четвърта - " купеният, корпоративният избор, натискът и страхът ", като пета - гласовете, които са изтекли в посока " ИТН " и " Изправи се! Мутри вън! " и като последна - вътрешнопартийните конфликти .
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР