Цялостното зачитане на правата на гръцкото малцинство в Албания е

...
Цялостното зачитане на правата на гръцкото малцинство в Албания е
Коментари Харесай

Мицотакис: Зачитането на правата на гръцкото малцинство е „ключът“ за членството на Албания в ЕС

Цялостното ценене на правата на гръцкото малцинство в Албания е ключът за участието на Тирана в Европейски Съюз, е декларирал министър председателят на Гърция Кириакос Мицотакис при среща с представители на гръцката общественост, оповестява гръцката телевизия „ Скай “.

В сряда той се е срещнал с делегация на Демократичния съюз на гръцкото национално малцинство „ Омония “ и Партията на съюза за човешки права.
При диалога е подложен акцент върху спазването на правото за самоопределяне на малцинството в границите на съответното законодателство поради старта на националното броене, което стартира напролет.

Обсъдена е била и процедурата по регистриране в имотния указател, която тече сега в Албания и би трябвало да обезпечи изцяло и неоспоримо правата над парцелите на членовете на гръцката общественост, показва “Скай”.

Мицотакис е декларирал цялостната поддръжка на гръцкото държавно управление за етническата общественост. Той е отбелязал, че в Гърция следва гласоподаване на нарастване на националната пенсия за етническите гърци.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР