Цялостно решение за ново трасе на Присовските завои и южния

...
Цялостно решение за ново трасе на Присовските завои и южния
Коментари Харесай

Цялостно решение за ново трасе на Присовските завои и южния вход на Велико Търново ще търси МРРБ

Цялостно решение за ново трасе на Присовските завои и южния вход на Велико Търново ще търси Министерството на районното развиване и благоустройството. Това разгласи в града районният министър Петя Аврамова, а положителната вест идва, откакто кметът Даниел Панов организира диалози с нея по отношение на нуждата от реорганизация на натоварения пътен сектор. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново.

Южният вход на Велико Търново е част от интернационалния транспортен кулоар Русе – Свиленград, а казусът с изправянето на Присовските завои стои повече от 20 години. Отсечката е част от републиканската инфраструктура и включва два мост – над р. Янтра и над жп линията.

За нуждата от изцяло решение за тази част от републиканската инфраструктура Панов сезира както министерството, по този начин и пътната организация, а мотив бе желанието на АПИ за реорганизация на по-малкото от двете от мостови уреди – над железопътното трасе.

Даниел Панов благодари на Петя Аврамова за положителния разговор, който е открит сред районното министерство и Община Велико Търново. Министър Аврамова разясни, че по въпроса с новото планиране на пътния сектор ще се работи взаимно с общината и също акцентира положителните връзки сред двете институции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР