Цялостната реконструкция на 4-етажната сграда на бившата Метрология ще осигури

...
Цялостната реконструкция на 4-етажната сграда на бившата Метрология ще осигури
Коментари Харесай

Над 3 милиона лева за социални жилища в Стара Загора

Цялостната реорганизация на 4-етажната постройка на някогашната Метрология ще обезпечи 69 модерни обществени жилища - 8 гарсониери, 19 едностайни и 42 двустайни жилището. В тях се чака да бъдат настанени общо 232 лица от уязвими и други групи в неравностойно състояние, половината от които ще са за представители на маргинализираните общности, в това число роми.
Проектът „ Изграждане на обществени жилища в град Стара Загора “ е част от капиталовата стратегия на общината по Приоритетна ос 1 „ Устойчиво и интегрирано градско развиване “ на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020. Общата му стойност е близо 3,3 милиона лв., от които 100 хиляди са лично финансиране, а срокът му за осъществяване е 24 месеца.
Социалните жилища ще са в комплекс от затворен вид, с защита, с непрекъснато видеонаблюдение, паркоместа. Наемът за мебелираните жилища ще е в размер на 80 на 100 от този за общинско жилище, който сега е 60 лв.. Срокът за настаняване в тях ще е 3 години, а жителите ще се дефинират по Наредбата за реда и изискванията за прилагане на обществената услуга „ обществено жилище” на територията на община Стара Загора, която беше призната от общинския съвет през март предходната година.
Потребителите на услугата ще подписват контракти с общината и ще поемат съответни задължения за обществена реализация. Безработните да се включват в образователно-квалификационни и стратегии за обезпечаване на претовареност и за обществена интеграция. Децата в учебна възраст да посещават просветителна институция. Лицата би трябвало да имат персонален доктор, а родителите да водят постоянно децата си на имунизации и инспекция на здравния им статус.
Целта на плана освен да се обезпечат заслон и естествени условия на живот за уязвими, малцинствени и обществено слаби групи от популацията, които нямат личен дом и не могат да си разрешават жилище чартърен на пазарни цени, само че и ползвателите на обществените жилища сполучливо да бъдат интегрирани в обществото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР