Цялостна модернизация на възлова станция Елисейна“, която включва подмяна на

...
Цялостна модернизация на възлова станция Елисейна“, която включва подмяна на
Коментари Харесай

В Министерството на енергетиката се проведе среща във връзка с подобряване на електроснабдяването в села от Искърското дефиле

Цялостна рационализация на основна станция „ Елисейна “, която включва замяна на енергийното съоръжение и въвеждане на система за дистанционно управление – това е една от главните ограничения в капиталовата стратегия на „ ЧЕЗ Разпределение България “ АД за територията на Искърското дефиле, която бе показана през днешния ден в Министерството на енергетиката пред кметове на няколко обитаеми места от региона.

Срещата, мотив за която бе недоволството на локалното население поради чести спирания на електроснабдяването, се организира със съдействието на заместник-министъра на енергетиката Красимир Първанов.

През предходната седмица жителите на засегнатите села заплашиха с митинги.

Чрез модернизирането на основната станция ще се минимизира броят на засегнатите клиенти при нарушавания в електрозахранването, разясни пред кметовете от района Виктор Станчев, член на Управителния съвет на сдружението. Очакванията са доникъде на годината планът да бъде приключен.

За възстановяване на електроснабдяването в района ще бъдат инсталирани и пет нови отдалечено управляеми комутационни апарати, посредством които се локализира съответното място на щета в електропровода. По този метод при повреда се заобикаля изключване на огромни сектори с доста клиенти.

При нарочна инспекция от сдружението са открили, че последните изключвания на електрозахранването са провокирани от рухване на инфектирани дървета отвън сервитутните зони. По този мотив ще се търси подпомагане на държавните горски стопанства, с цел да бъдат маркирани и отсечени такива екземпляри.

Заместник-министър Първанов настоя за по-добра връзка сред „ ЧЕЗ Разпределение България “ АД и кметовете, с цел да бъде популацията навреме осведомено за всевъзможни дейности, свързани с електроснабдяването в района.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР